Головна » 2014 » Листопад » 22

Є потенціал для розвитку

Є потенціал для розвитку

Київщина має могутній потенціал для свого розвитку. Багатогалузевий промисловий комплекс, потужний аграрний сектор, висококваліфікована робоча сила – це свідчить про можливості регіону для швидкого й ефективного розвитку. Область зуміла за короткий період використати шанс і ввійшла в групу лідерів модернізації у країні.
 
Свідченням цього стала поїздка голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри на підприємства Вишгородського району, які давно стали візитівкою не лише Київщини, а й усієї України. ... Читати далі »

«Я єсть народ...»

«Я єсть народ...»

Тричі за два з половиною десятиліття радянська Україна потрапляла у пекельні лабіринти голодоморів із величезними людськими жертвами. Кожний з них позначений певною специфікою. Разом з тим їм властива одна спільна риса: примусові державні хлібозаготівлі. Виникає питання: чому радянська влада була настільки безжальна до тих, кого своїми хлібозаготівлями прирікала на повільну смерть?
 
Голодомор в Україні 1921-1923 років — масове вбивство радянською владою корінного українського населення з ознаками етнічної чистки через ... Читати далі »

Шрам у душі народу

Шрам у душі народу

 50 років тому розпочалося переселення мешканців с. Старосілля та інших сіл, затоплених Київським  морем. Тисячоліттями понад Дніпром тулилися села з вибіленими хатками в обрамленні квітучих лугів та розкішних лісів. Риби, звірини, пасовищ вистачало на всіх з лишком. Тож недарма на цей слов’янський Едем накочувалися орди завойовників, інформує сайт Новопетрівської сільської ради.
 
Але як не нищили села чужинці, як не гнітили, вони відроджувалися знову і знову. Тут пережили голодомори і репресії, німецьку оку ... Читати далі »

Вогонь «з’їдає» мільярди

Вогонь «з’їдає» мільярди

Щорічно внаслідок пожеж гине та страждає значна кількість людей. У дим та попіл перетворюються цінності на мільярди гривень. 
 
Якщо виникла пожежа – рахунок часу йде на секунди. Не панікуйте та остерігайтеся високої температури, задимленості й загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев і провалів. Знайте, де знаходяться засоби пожежегасіння, та вмійте ними користуватися.

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Коли до нас прийшла війна у 1941 році, мені йшов уже шостий рік. І навіть тоді, коли ми ще не чули пострілів і не бачили нових наших завойовників, та тривога, яка панувала серед дорослих, частково передавалась і нам, дітям, хоч нам і важко було усвідомлювати усі масштаби небезпек, які несла з собою війна. Були ми занадто малими, аби щось розуміти з того, що відбувалося.
 
Утім окремі картинки тієї пори закарбувалися у пам’яті з фотографічною точністю, незважаючи на часову відстань у багато років.
< ... Читати далі »

Осінні «Ігри розуму»

Осінні «Ігри розуму»

Вишгородський районний Центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» знову запросив маленьких розумників і розумниць на інтелектуальні змагання. Уже не вперше збираються команди учнів 5-6 класів на «Ігри розуму», і ця гра, як і попередні, пройшла жваво, емоційно, а головне – була цікавою і пізнавальною навіть для дорослих глядачів.
 
На цей турнір найрозумніших зібралися команди з різних навчальних закладів Вишгородського району: Козаровицької, Лебедівської, Вишгородської №1 зага ... Читати далі »

Допливли до третього місця

Допливли до третього місця

14-15 листопада у Броварах пройшов «Відкритий кубок Київської області з плавання». У змаганнях приймали участь команди плавців Київської області, серед яких команди Білої Церкви, Обухова, Броварів, Борисполя та інші. Команда Вишгородської  районної  КДЮСШ прийняла участь у цих змаганнях у повному  складі (12 спортсменів) і посіла загальне почесне третє місце. 
 
В особистому заліку на дистанції 200 метрів брасом рівних не було нашому юному таланту  Микиті Ткаченку. Третє місце і бронзову ... Читати далі »