Головна » 2014 » Листопад » 22 » Є потенціал для розвитку
10:44
Є потенціал для розвитку
Київщина має могутній потенціал для свого розвитку. Багатогалузевий промисловий комплекс, потужний аграрний сектор, висококваліфікована робоча сила – це свідчить про можливості регіону для швидкого й ефективного розвитку. Область зуміла за короткий період використати шанс і ввійшла в групу лідерів модернізації у країні.
 
Свідченням цього стала поїздка голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри на підприємства Вишгородського району, які давно стали візитівкою не лише Київщини, а й усієї України.
 
«Інвестори поважають тих, хто рухається шляхом змін і відкритий до інновацій, свідомий як своїх переваг, так і проблем, які потрібно долати, готовий працювати на майбутнє і має його чітке бачення», – зазначив очільник області, знайомлячись з роботою ТОВ «Карат-Ліфткомплект», яке виробляє та поставляє шахтне обладнання для ліфтів, системи управління ліфтами та шахт­ною автоматикою. З випуску ліфтів ТОВ «Карат-Ліфткомплект 2» посідає друге місце (частка ринку приблизно 15%) після ЗАТ «ОТІС» та друге-третє місце з модернізації ліфтів серед виробників міста Києва.
 
Товариство з обмеженою відповідальністю «Кен-Пак (Україна)» українсько-польське підприємство, продукцію якого давно цінують у світі за високу якість. Воно є найбільшим виробником алюмінієвих банок у Центральній та Західній Європі. Тут працює 179 осіб, середньомісячна заробітна плата штатного працівника 10525 гривень. «А це – наповнення бюджету, робочі місця, розвиток соціальної сфери міста», – коментує підсумки знайомства з виробництвом Володимир Шандра. – З початку року підприємство сплатило до бюджетів усіх рівнів 19,8 млн грн, що свідчить про постійну динаміку його розвитку.
 
Як виготовляються сухі будівельні суміші: клеї, наливні підлоги, шпак­лівки, гідроізоляції, грунтовки, фарби, герметики голова КОДА побачив під час знайомства з роботою ТОВ «Хенкель Баутехнік (Україна)». Виробництво і продаж будівельних матеріалів торгівельних марок ceresit, thomsit, metylan, момент – ось відомі бренди товарів для будівництва і ремонту. Понад 400 робочих місць і стабільна заробітна плата – ось ще один приклад того, як можна за складних умов розвивати виробництво.  
 
Також Володимир Шандра відвідав ТОВ «Чіпси ЛЮКС» у Старих Петрівцях. Завод є дочірнім підприємством ПрАТ «Монделіс Україна», що входить до групи компаній «Крафт Фудз Інк» – найбільшого у світі виробника запакованих продуктів харчування.
 
Компанія «Монделіс Україна» інвестувала близько 6 млн грн у будівництво складу на чіпсовій фабриці, продовжуючи таким чином довгостроковий розвиток свого бізнесу. За 12 років загальна сума інвестицій у підприємство склала понад 300 млн грн.
 
Компанія забезпечує роботою понад 300 мешканців області та сприяє розвитку фермерського господарства, закуповуючи українську картоплю.
 
Сайт КОДА
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Київщина | Переглядів: 511 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus