Головна » 2014 » Листопад » 08

Півстоліття знань, добра, любові

Півстоліття знань, добра, любові

В останній день жовтня Новопетрівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відсвяткувала 50-річний ювілей. До школи завітали її випускники, ветерани педагогічної праці, нинішні працівники, а також меценати та поважні гості.
 
«П’ятдесята осінь рідній школі, півстоліття знань, добра, любові» – саме ці слова стали лейтмотивом свята, приуроченого 50-річчю Новопетрівської середньої школи №1. Навряд чи вдасться згадати всі знання, здобуті протягом шкільного навчання, але уроки людяності, добра та любові – те, що не забу ... Читати далі »

Ми пам’ятаємо про вогняні роки

Ми пам’ятаємо про вогняні роки

Велика Вітчизняна війна з червня 1941-го по жовтень 1944-го палахкотіла на український землі. Двічі прокотилась вона вогненним смерчем Україною. На захист рідної землі встали всі. Розпал битви за Україну розпочався восени 1943-го. Після розгрому ворога на Курській дузі війська Центрального, Воронезького і Степового фронтів приступили до визволення лівобережної України. 18 вересня 1943 року наші війська вступили на територію Київщини. 28 жовтня, із завершенням Східно-Карпатської операції, з української землі було вигнано останнього гітлерівця.
 

Обережно – торф!

Обережно – торф!

У зв’язку з тривалою сухою погодою, на Вишгородщині зафіксовано кілька осередків пожеж на торфовищах.
 
Основною причиною їх займання є паління сухої трави. Лише завдяки зусиллям рятувальників вдається тримати ситуацію під контролем та відвертати загрозу розповсюдження пожеж до населених пунктів і лісових масивів.
 

Велике серце вчителя

Велике серце вчителя

9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови. Тож є привід поспілкуватися з людиною, яка не тільки сама плекає рідну мову, а й упродовж багатьох років прищеплювала цю любов багатьом маленьким громадянам.
 
Дивлячись на Ольгу Мельник, відчуваєш силу та доброту її великого серця. Так, саме великого, бо хіба у малому вміститься стільки любові? Любляча мама, кохана жінка, Ольга Василівна велику частину свого життя присвятила вихованню дітей.  Зараз вона спеціаліст відділу з гуманітарни ... Читати далі »

Спогади. Роздуми. Публіцистика Роки 1969-1989

Спогади. Роздуми. Публіцистика Роки 1969-1989

Найгірший різновид лінощів — лінощі розуму, і хоч думку цю  висловив Лев Толстой уже й давненько, та, на жаль, вона актуальною є й понині.
 
Так уже склалося, що час від часу у мене відбуваються розмови з людьми різних переконань і різної політичної орієнтації. Дуже втішає те, що з кожним роком усе більше й більше моїх співвітчизників прозріває і демонструє здатність до розсудливої, я б навіть сказав, кваліфікованої і виваженої оцінки як реалій нашого минулого життя, так і життя теперішнього.
... Читати далі »

08.11.2014

«Planeta dance fest» – політ найкращий!

«Planeta dance fest» – політ найкращий!

У Чернігові в приміщенні обласного академічного музично-драматичного театру 25 жовтня відбувся всеукраїнський фестиваль хореографічного мистецтва «Планета». Близько 80 колективів із 15 областей представили на суд журі понад 170 номерів. Колективи представляли різні види хореографічного мистецтва: класичний, народний, бальний, сучасний.
 
Взяли участь у конкурсі і вихованці студії сучасної хореографії «Ліберті» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт ... Читати далі »