Головна » 2014 » Травень » 03

Вони вберегли людство від страшної біди

Вони вберегли людство від страшної біди

26 квітня – двадцять восьма річниця найбільшої в історії техногенної аварії, що сталася на Чорнобильській атомній станції 1986 року, і є найважчою за своїми наслідками у сучасній історії. 
 
Аварія і зараз впливає на життя мільйонів людей. Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників, наших земляків. Ризикуючи життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від подальшого розповсюдження радіації.

Гуманізм потрібно виховувати

Гуманізм потрібно виховувати

Щороку у квітні проходить загальноукраїнський місячник Червоного Хреста, під час якого районна організація постійно залучає учнівську молодь до участі у благодійних акціях, що дає їй можливість ще з дитинства залучитися до основи доброти, гуманізму, доброчинності і милосердя.
 
Адже ні одна з існуючих систем виховання не гарантує того, що сьогоднішній дитині – майбутній молодій людині, будуть притаманні доброта і гуманізм, милосердя і толерантність, якщо вона не бере безпосередньої участі в доброчинних акціях,
 

Оновилась лікарняна територія

Оновилась лікарняна територія

Поліпшується благоустрій Димерської районної лікарні. 
 
Нещодавно за сприяння Олександра Приходька, депутата обласної ради, помічника народного депутата України Ярослава Москаленка, на території, що прилягає до лікарні, було встановлено лавки для відпочинку. Виготовили продукцію фахівці Київської лісової науково-дослідної станції (Лютіж), а встановили працівники Димерського держлісгоспу. Тепер буде де відпочити на свіжому повітрі пацієнтам лікарні.
 
Олександр Приходько разом із ... Читати далі »

«Зробимо Україну чистою!»

«Зробимо Україну чистою!»

Ініціатива «Зробимо Україну чистою!» об’єднує людей, які хочуть звільнити парки та вулиці від сміття. Це частина всесвітнього руху «Let’s do it world!». Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою!» стала ще однією нагодою звернути увагу та залучити учнів та працівників Литвинівської школи  до  спільної справи – охорони довкілля. Крім того, кожна нормальна людина хоче ходити чистими вулицями, бачити в парках зелену траву, а не бите скло і брудний папір. Щоб це бажання стало реальністю, потрібно зробити лише три речі: не смітити, гуртом прибрати свій шматочок країни, збільшуючи простір чистоти та долучати до цих простих дій інших людей. 

Вшанували пам’ять бойових побратимів

Вшанували пам’ять бойових побратимів

Наслідки вибуху «мирної ядерної бомби» відчули на собі мільйони українців, від радіоактивного забруднення до цього часу страждає понад 10 відсотків найродючішої у світі української землі.
 
26 квітня ветерани-чорнобильці Вишгородського району поклали квіти до пам’ятного знаку на території 37-ї державної пожежно-рятувальної частини, що у Вишгороді, на честь ліквідаторів, які загинули і тих, хто лишився живий, попри смертельні наслідки аварії. Цього ж дня ветерани поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи у Вишгороді. 
 
... Читати далі »

Рідний Дніпро додавав сил

Рідний Дніпро додавав сил

Велика Вітчизняна війна стала однією з найбільших скорботних подій ХХ століття, однією з найболючіших ран наших людей, яка і досі болить чи не в кожній родині не лише в Україні та в державах колишнього Радянського Союзу, а й багатьох країнах світу. В усі часи люди живуть радощами і печалями — зустрічають сонце, шанують батьків, виховують дітей, мріють про майбутнє. Так було і в червневі дні 1941 року. Та чорна, жахлива примара війни перекреслила все. Усі, хто міг, стали на захист рідної землі. Вій­на забрала десятки мільйонів жителів, ще більше людей стали каліками, молоді жінки вдовами, а діти сиротами. 
 

У Канів до великого Тараса

У Канів до великого Тараса

Місто Канів Черкаської області пов’язане з пам’яттю про великого українського поета, художника, мислителя Тараса Шевченка, з його могилою на Чернечій горі та літературно-меморіальним музеєм. Учні Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з учителями та працівниками школи здійснили  поїздку по історичних місцях, де виникло козацтво і почалася найяскравіша доба української історії. Це була можливість ще раз вклонитись Кобзареві та насолодитись фантастичними краєвидами Дніпра з канівських висот. 
 
І ось ми біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Звідси, з гори, відкривається велична панорама – ... Читати далі »

Змагалися юні пожежники

Змагалися юні пожежники

За багаторічною традицією, уже двадцятий рік поспіль проводиться Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних (ДЮП). Дітлахи Київщини цікавляться та беруть активну участь у фестивалі, з кожним роком їх чисельність збільшується. Не є винятком і Вишгородський район – 25 квітня  відбувся  перший етап фестивалю. Заявки на участь подали команди дев’яти  загальноосвітніх закладів району.
 
Учасників гостинно приймав Вишгородський районний Центр творчості «Дивосвіт». Упродовж трьох годин зал наповнювався чудовими мелодіями, шаленою енергією, позитивними емоціями і чарівними пос ... Читати далі »