Головна » 2013 » Жовтень » 19

До уваги мешканців області!

До уваги мешканців області!

У понеділок, 21 жовтня 2013 року, з 13.00 до 14.00 відбудеться пряма телефонна лінія голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка із читачами газети «Час Київщини». 


Свої запитання Анатолію Йосиповичу Присяжнюку ви зможете поставити за багатоканальним телефоном редакції (044) 359-07-17.

19.10.2013

Майданчики для транспорту у разі надзвичайних ситуацій

Майданчики для транспорту у разі надзвичайних ситуацій

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 26.09.2013 року щодо підготовки до осінньо-зимового періоду 2013/2014 року, для забезпечення розміщення транзитного транспорту на спеціально відведених місцях при обмеженні в’їзду в м.Київ у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими погодними умовами. Служба автомобільних доріг у Київській області підготувала перелік місць для відстою транспортних засобів:


19.10.2013

Як козаки в столиці греків зустрічали

Як козаки в столиці греків зустрічали

За участю українських та грецьких виробників сільськогосподарської продукції на оптовому ринку «Столичний» відбулося відкриття І-го Міжнародного ярмарку-фестивалю «Дари Київщини». 

Підчас заходу, зокрема, відбулася офіційна зустріч голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка з членами офіційної делегації острова Крит, презентовані Критське виноробство, різнотрав’я Криту та Київщини (лікувальні трави, приправи, чаї), проведено кулінарний майстер-клас для представників ресторанів, бізнес-зустрічі з представниками туристичної сфери та нерухомості, мережевих супермаркетів та ресторанного бізнесу. Запрошені представники туристичної сфери Київщини взяли участь у перего ... Читати далі »

19.10.2013

Соціальна допомога як державна відповідальність

Соціальна допомога як державна відповідальність

Реалізація соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки складає основу для роботи соціальних служб Вишгородського районну. Особливо уразливими верствами населення, кому у першу чергу потрібні соціальні послуги є діти та сім’ї з дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах. 

Для раннього виявлення сімей з такими дітьми, надання їм необхідної допомоги у районі працює 27 фахівців із соціальної роботи. Основне завдання фахівця із соціальної роботи – допомогти сім’ї под ... Читати далі »

19.10.2013

З кролями я знайомий з дитинства…

З кролями я знайомий з дитинства…

На території села Лебедівка колись функціонувало величезне колективне господарство, одним із основних видів діяльності якого було розведення корів. На жаль, колгосп, як і всюди, занепав, залишились лише порожні будівлі корівників. З часом вони позаростали бур’яном і німим докором стояли на околиці села. 
 
Але не перевелися у нас ще добрі господарі. Тож 10 років тому, саме в Лебедівці, на території колишньої ферми, і вирішив організувати своє господарство Вадим Будило. Щоправда, вирощують зараз тут вже не корів, а кроликів, але тим цікавіший цей вид діяльності, адже не так вже й багато підприємств, що ведуть аналогічне господарство, а на території Вишгородського району воно вз ... Читати далі »

Стежками народних месників

Стежками народних месників

 
Зі спогадів колишнього комісара Першого Бородянського партизанського загону  Г.С. Куцана.
 
«За наказом командування наш партизанський загін теж підтягнув свої сили до передової лінії фронту і почав громити німецькі тили, завдаючи великих втрат фашистам. 25 вересня з’явився в Кат ... Читати далі »

Тече вода Ірпінь-ріки…

Тече вода Ірпінь-ріки…

Є в народі чудове прислів’я: «Малий золотник, а ціна велика». Так можна говорити про нашу річку Ірпінь, яка волею долі виявилася в епіцентрі формування слов’янського етносу і наступного державотворення. Про цю річку – красуню Вишгородщини, варто замовити добре слово.

Довжина Ірпеня всього-навсього 162 км. У 14 разів менша Дніпра, а за Амазонку взагалі в 43 рази коротший. У свій час мені поталанило пройти пішки весь Ірпінь від витока до гирла. Іншого разу на човні проміряв річку вздовж, у поперек і в глибину від Гостомеля до Київського водосховища. Це були незабутні миттєвості мого життя.

19.10.2013

Обережно - грип!

Обережно - грип!

Серед усіх захворювань людського організму грип посідає перше місце. А у поєднанні з гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) перевищує загальну захворюваність на всі інші інфекції.

Відповідно до прогнозу Всесвітньої організації охорони здоров’я, Національної академії медичних наук, Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідемічному сезоні 2013-2014 років в Україні сумісно циркулюватимуть віруси грипу A(H3N2), а саме – новий штам А/Вікторія/361/2011, який поки що не реалізував у нашій країні свої епідемічні властивості, а також новий для України штам вірусу грипу В/Вісконсін/1/2010. 

< ... Читати далі »

19.10.2013

Чому болять суглоби…

Чому болять суглоби…

Пам’ятаєте загадку: хто ходить вранці на чотирьох ногах, удень на двох, а ввечері на трьох? Відповідь проста: людина в дитинстві, молодості й зрілості. Причина ходіння «на трьох», коли доводиться спиратися на палицю, на жаль, прозаїчна – болі в суглобах. Однак, треба зазначити, хвороби опорно-рухового апарату — проблема не тільки людей похилого віку. 

Багато хто з людей, особливо старшого віку, скаржаться на болі в суглобах. Серед усіх хвороб суглобів найпоширенішим є остеоартроз – захворювання, при якому уражено хрящову й кісткову тканини. Він трапляється більш ніж у 10-20% населення земної кулі, і його діагностують не тільки в людей літніх, а й в осіб працездатного віку, він ... Читати далі »

19.10.2013

Депутати Київщини – на старт!

Депутати Київщини – на старт!

12-13 жовтня 2013 року одночасно в дев’яти містах області були проведені групові змагання IV обласної спартакіади серед депутатів Київщини з волейболу та міні-футболу. Про це повідомив Голова Київської обласної організації ФСТ «Спартак» М. Жирний. 
 
У змаганнях прийняло участь біля 300 депутатів із 21 районної та 9 міських рад. До фінальної частини змагань з волейболу та міні-футболу ІV обласної Спартакіади серед депутатів міських (міст обласного значення), районних рад Київщини вийшли збірні команди міських та районних рад, які посіли перші місця у своїх групах: 
 
Міні-футбол (районні ради)