Головна » 2018 » Квітень » 05

Декупаж: творчість для вашого дому

Декупаж: творчість для вашого дому

Життя творчої людини – постійний рух від однієї мети до іншої і певний очікуваний   позитивний результат. Три роки тому Олена Павлюк захопилася декоративною технікою декупаж. Про амбітні плани, цікаві вироби і несподівані повороти долі читайте у нашому інтерв’ю. 
– Доброго дня, Олено! Дякую, що погодились на розмову. Розкажіть про своє життя до того, як захопилися декупажем.

– За фахом я мікроелектронник, але спробувала багато професій. Працювала барменом, згодом комерційним директором.
– Чому Ви почали займатися декупажем, може, вплинуло виховання у дитинстві?
– Можливо. Батько випилював лобзиком, захоплювався різьбою по дереву, створював дуже гарні речі.
Я завжди мріяла малювати, ... Читати далі »

Чи була у князя Ярослава бібліотека?

Чи була у князя Ярослава бібліотека?

Бібліотека Ярослава Мудрого. Так, вона справді існувала, її шукають і досі. І якщо мощі перших святих страстотерпців князів Бориса і Гліба шукали у Вишгороді вже не раз: у 1743, 1814, 1816, 2012 роках, то легендарну бібліотеку князя Ярослава Мудрого шукали неодноразово, але у різних місцях. Принаймні виділяють три місця її імовірного знаходження: на території прадавнього Софійського собору й однойменного монастиря, Межигірського Свято-Преображенського монастиря та на території княжого посаду міста Вишгорода. 
Щодо останнього місця, то перебування бібліотеки виглядає дуже логічним. Але досить дивовижно, що тільки у Вишгороді не зафіксовані та повністю не вивчені провали загадкового підземелля (яке, за свідченнями місцевих старожилів, неодноразово проявлялося у вигляді провалів у з ... Читати далі »

Створюючи себе, ми створюємо світ

Створюючи себе, ми створюємо світ

У рамках реалізації у Київській області право-просвітницького проекту у Вишгородській райдержадміністрації відбулася районна конференція «Я маю право» серед учнівських колективів.
У ході конференції для учнів провели екскурсію «Коридорами влади». Школярі зі шкіл району відвідали робочі кабінети голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Устименка, заступника голови адміністрації Марини Мельник, заступника голови районної ради Марини Ганіцької,  керівника апарату адміністрації Вікторії Потапенко, структурні підрозділи райдержадміністрації, побували в редакції районного радіомовлення та газети «Слово».
У кабінеті голови райдержадміністрації  діти дізналися про діяльність орг ... Читати далі »

Нашу роботу за нас ніхто не зробить

Нашу роботу за нас ніхто не зробить

Звіт голови Вишгородської районної державної адміністрації Вячеслава Савенка

7 квітня рік тому Президент України Петро Порошенко видав розпорядження про призначення Вячеслава Савенка головою Вишгородської районної державної адміністрації.
Ще йдучи на публічний конкурс Вячеслав Володимирович обіцяв, що, представляючи спільні інтереси держави та територіальних громад сіл, селища, міста району, як голова районної адміністрації, спрямує зусилля на спільну продуктивну роботу районної державної адміністрації і районної ради, разом з іншими органами виконавчої влади району, територіальними органами центральних органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування у співпраці з громадянами, юридичними особами та їх об’ ... Читати далі »