Головна » 2018 » Квітень » 5 » Створюючи себе, ми створюємо світ
19:22
Створюючи себе, ми створюємо світ

У рамках реалізації у Київській області право-просвітницького проекту у Вишгородській райдержадміністрації відбулася районна конференція «Я маю право» серед учнівських колективів.
У ході конференції для учнів провели екскурсію «Коридорами влади». Школярі зі шкіл району відвідали робочі кабінети голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Устименка, заступника голови адміністрації Марини Мельник, заступника голови районної ради Марини Ганіцької,  керівника апарату адміністрації Вікторії Потапенко, структурні підрозділи райдержадміністрації, побували в редакції районного радіомовлення та газети «Слово».
У кабінеті голови райдержадміністрації  діти дізналися про діяльність органів влади на місцях. Вячеслав Савенок провів аналогію роботи райдержадміністрації  із шкільним самоврядуванням, щоб школярі краще зрозуміли механізм управління. Також він зазначив, що органи державної влади завжди стоять на варті захисту прав дітей. «Ви – наше майбутнє. Тому реалізовуйте себе, добре вчіться, адже це трамплін у самостійне життя», – зазначив Вячеслав Савенок.
Завітавши до Олександра Устименка, учні могли уявити себе у ролі державного службовця, побувавши за робочим столом першого заступника голови адміністрації. Марина Мельник розповіла школярам про гуманітарний блок роботи та зосередила увагу на захисті прав дітей, адже є безпосереднім куратором цього напрямку. У гостях у заступника голови районної ради Марини Ганіцької школярі дізналися, як розглядаються звернення громадян та ознайомилися з специфікою роботи органів місцевого самоврядування. Вікторія Потапенко розповіла, як працює апарат райдержадміністрації та про основні умови конкурсу на зайняття посад державної служби. 
Після ознайомлення з роботою керівників у великому залі адмінбудинку школярі з усіх шкіл району зібралися на конференцію «Я маю право», яку провели заступник голови райдержадміністрації Марина Мельник, начальник служби у справах дітей та сім’ї Ольга Мельник, начальник відділу освіти Тетяна Фороща, старший інспектор ювенальної превенції сектора превенції Вишгородського відділу поліції Наталія Волуйко, директор Вишгородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Ворвинець та дві учениці, лауреати всеукраїнського конкурсу екскурсоводів шкільних музеїв «Край, в якому я живу» Тетяна Дмитренко і Вікторія Лещенко.
«Кожна дитина має право на захист. Він гарантований державою. Вишгородська адміністрація виконує багато різних функцій, але пріоритетним напрямком роботи є захист прав дітей. А ваші посмішки, це найвища наша нагорода», – зазначила Марина Мельник.
Під час конференції говорили про засади державної політики щодо реалізації прав дітей у Вишгородському районі, забезпечення соціально-правового захисту, реалізацію права дитини на освіту та впровадження інклюзивної освіти.  Школярі із Лебедівської ЗОШ І-ІІІ ст. розповіли про права людини, де вони прописані, сконцентрували увагу на правах дітей. Учні Лютізької ЗОШ І-ІІІ ст. у своїй доповіді закликали бути сміливішими, адже людина має право на свободу самовираження: «Створюючи себе, ми створюємо світ». Креативно підготувала свій виступ у формі відеозвернення молодь  Старопетрівської та Гаврилівської шкіл, у якому розповіли про права і обов’язки дитини. 
«Ви ознайомилися із правами дитини, тому не дозволяйте, щоб їх порушували. І також пам’ятайте про свої обов’язки», – закликала начальник служби у справах дітей та сім’ї Ольга Мельник та вручила учням подарунки. 
Учасники проекту підписали резолюцію, що проголошує вирішення соціально-правових проблем дітей, які потрапили в екстремальні ситуації, пошук інтерактивних форм правового виховання підлітків, забезпечення надійного та здорового оточення для молоді та заохочуватиме її формувати своє здорове оточення.
Учні, які не потрапили на екскурсію, зможуть ознайомитися із роботою органів місцевого самоврядування у своїх населених пунктах.

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 638 | Додав: slovo
comments powered by Disqus