Головна » 2017 » Лютий » 16

У Межигір’я, до Українського Єрусалиму

У Межигір’я, до Українського Єрусалиму

Йде 26 рік з часу створення нашої незалежної України. З погляду вічності це невеликий відрізок часу. А відносно людського життя… За ці 25 років народилось і встигло вирости нове покоління українців, які, як і старші покоління, чекають від нинішньої влади конкретних змін, позитивних зрушень у всіх сферах життя української спільноти, як і у відродженні втрачених святинь, якою є наш військовий козачий Межигірський Спасо-Преображенський монастир.
Поки уми державних мужів мало зайняті проблемами духовності, дуже важливими є прояви такої ініціативи, яку виявляють наші громадяни: не за обов’язком служби, а за покликом своєї совісті об’єднують свої зусилля і роблять хай і невеликі кроки, стверджуючи, що нам, українцям, є що берегти, примножувати, захищати і розвивати.
... Читати далі »

Мово моя материнська

Мово моя материнська

Мова – одна з основних ознак нації. Мова – фундамент культури. Рідна мова – найдорожчий скарб народу. Рідна мова – підвалина інтелекту, рідна мова – основа патріотизму. Рідну мову повинна берегти, розвивати кожна людина. Умирає мова – умирає культура. Умирає культура – припиняється прогрес. 

Олекса ТИХИЙ

 Для українців, як і для будь-якої іншої нації, мова – це дім життєдайного буття, духовний, світоглядний, націєтворчий фундамент. Функціонування української мови в усіх державних, суспільних інституціях, у сфері бізнесу, освіти, електронних ЗМІ є питанням життя або смерті української нації, національної держави, європейської української ... Читати далі »

Чаруюча магія поліського орнаменту

Чаруюча магія поліського орнаменту

Минулої середи у Музеї давньоруського гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника відбулося відкриття виставки  вишиваних і тканих рушників, одягу та предметів побуту «Магія Поліського орнаменту», приуроченої до 85-річчя утворення Київської області.
З вітальним словом до присутніх звернулася директор Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко, яка розповіла гостям, що метою виставки є ознайомлення відвідувачів з надзвичайно багатим, різноманітним спадком Київського Полісся, з цінними історичними експонатами, які зберігаються у фондах заповідника. Одним із завдань колективу заповідника є популяризація історичного потенціалу та культури Київщини і Вишгородського району зокрема. Музейникам потрібно привернути увагу широкого загалу до ... Читати далі »