Головна » 2014 » Травень » 08

Апаратна нарада Вишгородської райдержадміністрації

Під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка 08.05.14 відбулося засідання апаратної наради РДА.
 

08.05.2014

Приклад мужності та патріотизму

Приклад мужності та патріотизму

7 травня у новопетрівському Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відбулися обласні урочистості з нагоди рiчницi Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Саме на цій святій землі у 1943 році точилися жорстокі і кровопролитні бої за визволення Київської області. 
 
У заходах взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, голова Київської обласної ради Микола Бабенко, в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ірина Побідаш, голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов, голова Київської об ... Читати далі »

Увічнено ім’я ще одного героя

Увічнено ім’я ще одного героя

У День Перемоги на території Спасо-Преображенської обителі милосердя в урочищі Суха поблизу хутора Петрівський уже вдев’яте відбулося перепоховання останків загиблих смертю хоробрих 73 бійців та командирів, які були знайдені пошуковцями благодійного фонду «Пам’ять». 
 
На місці перепоховання відбувся жалобний мітинг-реквієм. Віддати почесті полеглим героям прибули ветерани, представники районної влади, громадських організацій, священики, жителі навколишніх сіл, які вшанувати хвилиною мовчання пам’ять усіх полеглих в роки Великої Вітчизняної війни. 
< ... Читати далі »

Син полку – була така «посада»

Син полку – була така «посада»

Уже багато років співробітники Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» листуються з людиною незвичайної долі – сином полку, ветераном Великої Вітчизняної війни, заслуженим тренером України Володимиром Дмитровичем Бредіхіним. Колись у складі делегації ветеранів МВС та пошуковців Нікополя, що на Дніпропетровщині, Володимир Дмитрович відвідав славетну землю колишнього Лютізького плацдарму. Тоді й зародилася наша дружба…
 
Коли слухаєш про життя таких людей як Володимир Дмитрович, завжди вражає історія окремої людини, нерозривно пов’язана з історією країни. Батькі ... Читати далі »

Слово про Берегиню

Слово про Берегиню

Мама… Чи є у світі слово більш прекрасніше і ніжне, ніж це? Мама! Чи є у світі серце більш чутливіше і вірне, ніж материнське? У ньому ніколи не згасає любов, воно ніколи не буває байдужим. Жінка – Берегиня домашнього вогнища і духовності, основа соціальної стабільності, соціальної моралі, душевної рівноваги і стійкості, а значить і соборності, єдності нації. Жінка – Берегиня – найглибший і найзначущіший символ України.
 
Про теплі мамині руки, її лагідну посмішку ми пам’ятаємо все життя. Найвагоміша присяга – заприсягання матір’ю, найпринизливіша образа – лихе ... Читати далі »

Алея Небесної сотні

Алея Небесної сотні

Дуб – символ міцності та мужності, а в Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 це ще й символ пам’яті про Небесну сотню. 
 
Напередодні поминальних днів учні вшанували загиблих учасників Євромайдану висадженням молодих дубів.
 
Усе почалося з домашньої розмови батька Андрія  Киричка зі своїм 11-річним сином Іллею про героїв сучасності. У результаті виникла ідея посадити шкільну Алею дубів, присвячену Небесній сотні. З цією ініціативою Кирички звернулися до класного керів ... Читати далі »

Боролися­ проти спільного ворога

Боролися­ проти спільного ворога

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ в 1943 році» зберігаються анкети фронтовиків, що відвідували музей ще за радянських часів. Тих, хто пройшов горнило війни, тягнуло на місця боїв, де пройшла їх молодість. Свої спогади про фронтові будні, друзів-однополчан, горе втрат та радість перемоги фронтовики залишали на папері – анкетах, що ретельно збирали співробітники тоді ще Державного музею.
 
Зараз ми часто перечитуємо ці анкети, бо в них справжня історія війни, часто без прикрас та пропаганди.  ... Читати далі »

Подвиг, увічнений на полотні

Подвиг, увічнений на полотні

Скільки б років не відійшло у віч­ність, але людська пам’ять буде берегти у своїх глибинах те, що змушує серце не лише озиватися радістю, а й стогнати від болю й співчуття до тих, чиє життя було жорстоко обірване чи осиротіло від втрати рідних та близьких. 
 
4 травня виповнилося 34 роки відтоді, як у Нових Петрівцях була відкрита діорама «Битва за Київ. Лютізький плацдарм 1943 році», присвячена визволителям Києва. Діорама була створена митцями московської студії військових художників ім. М. Грекова. Безпосереднім виконавцем живописного полотна був майстер батального живопису, заслуж ... Читати далі »

Патріотів виховують змалечку

Патріотів виховують змалечку

69 років віддаляє нас від буремних воєнних років. Для історії це не багато, а для людини – ціле життя. Швидко, мов весняні струмки збігають роки. Приходять у світ нові люди. Але не старіє, не зникає пам’ять тих літ. Сьогодні дуже важливо не втратити зв’язок поколінь, зберегти, примножити і передати нащадкам все те, що є святинею нашого народу – Пам’ять. Пам’ять про тих синів і дочок України, які у тяжкі буремні роки Великої Вітчизняної війни усе витримали і перемогли. Перемогли тому, що вірили у свої сили і не шкодували життя заради Батьківщини.
 
З кожним роком все менше за ... Читати далі »