Головна » 2014 » Травень » 8 » Слово про Берегиню
12:15
Слово про Берегиню
Мама… Чи є у світі слово більш прекрасніше і ніжне, ніж це? Мама! Чи є у світі серце більш чутливіше і вірне, ніж материнське? У ньому ніколи не згасає любов, воно ніколи не буває байдужим. Жінка – Берегиня домашнього вогнища і духовності, основа соціальної стабільності, соціальної моралі, душевної рівноваги і стійкості, а значить і соборності, єдності нації. Жінка – Берегиня – найглибший і найзначущіший символ України.
 
Про теплі мамині руки, її лагідну посмішку ми пам’ятаємо все життя. Найвагоміша присяга – заприсягання матір’ю, найпринизливіша образа – лихе слово про матір. Побожні люди твердять, що тільки молитви матерів долинають до слуху та серця Всевишнього. Для матері немає більшої радості, ніж похвальне слово про її дітей, і немає більшого болю й горя, ніж поганий поговір про них.
 
Мати – невичерпне джерело добра. Мати – опора землі. Завдяки її милосердю й безкорисливості створюється, міцніє і зростає сім’я. «Без жінки, без сім’ї немає щастя на землі», – кажуть українці. А стародавня мудрість говорить: виховуючи хлопчика – виховують чоловіка, виховуючи дівчинку – виховують націю.  
 
У Вишгородському районі проживає і виховується  у сім’ях майже 13 тисяч дітей. 1651 дитина проживає у 514 багатодітних родинах, 83 матері у районі удостоєні почесного звання України «Мати-героїня». Більше 100 жінок є опікунами, піклувальниками, прийомними мамами. Щодня всі матері прагнуть щоб їх діти були здоровими, здобули освіту, мали роботу, щоб в Украї­ні був мир.
 
Мамина Книга життя… Вона про радощі й тривоги. Про уміння творити правду і доброту. А серед усіх премуд­рощів материнської науки найперша – любити людей... Без цього ніхто не зможе піднятися на крилах своєї мрії.
 
«Світом править рука, яка гойдає колиску». А тому якнайтепліше давайте відзначимо  в кожній родині 11 травня свято Матері, яке щорічно проводиться з ініціативи «Союзу Українок» у другу неділю травня. Хай у цей день, особливий для кожного з нас, кожна мати відчує тепло і ласку своїх дітей і всієї родини! Давайте підтримаємо ініціативу Київської обласної державної адміністрації і 11 травня у Міжнародний День матері привітаємо своїх матерів, зателефонуємо тим, хто живе не разом з нами, приділимо їм увагу. 
 
І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі. 
 
Валентина ТИМОШЕНКО,
начальник служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації
Категорія: Україна | Переглядів: 1284 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus