Головна » 2014 » Травень » 8 » Приклад мужності та патріотизму
12:23
Приклад мужності та патріотизму
7 травня у новопетрівському Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відбулися обласні урочистості з нагоди рiчницi Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Саме на цій святій землі у 1943 році точилися жорстокі і кровопролитні бої за визволення Київської області. 
 
У заходах взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, голова Київської обласної ради Микола Бабенко, в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ірина Побідаш, голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов, голова Київської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Іван Коваль, ветерани Великої Вітчизняної війни та воїни-інтернаціоналісти. 
 
Ветерани війни разом з керівниками області та району поклали квіти до пам’ятника визволителям. Присутні поставили свічки-лампадки у храмі-каплиці Святого Георгія Побідоносця, помолилися за душі загиблих у роки Великої Вітчизняної війни під час православного молебню та вшанували їх хвилиною мовчання. 
 
– Подвиг ветеранів – приклад мужності та патріотизму, – вітаючи присутніх з Днем Перемоги наголосив Володимир Шандра. – Тому нам завжди потрібно пам’ятати про героїв та про наслідки війни, а подякою визволителям-ветеранам стане мир та спокій у суверенній Україні сьогодні. 
 
Керівник області вручив ветеранам державні нагороди, грамоти і подяки Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради. 
 

 
Голова Київської обласної ради Микола Бабенко звернувся до ветеранів зі словами вдячності за їхню стійкість, хоробрість і героїзм, побажавши їм доброго здоров’я, бадьорості духу та довгих років життя.
 
Хвилюючою подією під час мітингу стало вручення ключів від квартир трьом ветеранам війни в Афганістані – жителям Ірпеня. А від імені всеукраїнської громадської асоціації «Афганці Чорнобиля» учасники Великої Вітчизняної війни отримали почесні відзнаки. 
 
Вітальні слова на честь ветеранів прозвучали і з вуст представників молодого покоління Київщини. По завершенні мітингу розпочалася концертна програма за участю артистів ансамблю пісні і танцю Прикордонної служби України. Гості скуштували традиційної солдатської каші та поділитися спогадами про такі далекі, але незабутні події.
 
Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 622 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus