Головна » Димерська громада

Пам’ять буде жити

Пам’ять буде жити

У травні минає 70 років від дня розстрілу нацистськими окупантами п’яти жителів Димера. Це була cім’я лісника Лапенка Тихона Даниловича та його сусід Кикім’ян Антон, яких окупанти нещадно покарали за допомогу чи зв’язок з партизанами. 22 травня 1943 року фашисти увірвались до хати та стали катувати господаря, знущатись над дружиною та дітьми. За спогадами старожилів Димера Тетяни Михайлівни Лясоти та Григорія Марковича Павлюка нещасних живцем було спалено у власній хаті. По війні над могилою родичі встановили чотирикутну піраміду з іменами закатованих. 

 
Від терапевтичного відділення Димерської районної лікарні лісом до могили вилась натоптана стежка, часто в за ... Читати далі »

Від «Стежини» до «Фараонів»

Від «Стежини» до «Фараонів»

У ці дні, коли Вишгородському району виповнюється 40 років кожний підсумовує духовне надбання, той внесок, який зроблено в розвиток і процвітання рідного краю. 

 
Димер теж не став винятком і гідно відзначив цю подію. Зокрема, Димерський будинок культури представив великий святковий концерт, присвячений знаменній даті. Перед глядачами виступила директор будинку культури Г.М. Дуняк, яка привітала всіх зі святом, побажала процвітання Вишгородському району та рідному селищу, нових досягнень та звершень. 
 
Концертна програма була новою, тематичною та різноманітною. Перед глядачами виступив жіночий ... Читати далі »

Звучала музика над Димером

Звучала музика над Димером

Фундамент справжньої музичної культури можуть закласти професіонали, віддані мистецтву музики, які спроможні навчити учнів слухати та розуміти її, красиво співати. Такі завдання щоденно втілюють у життя викладачі Димерської музичної школи. А підсумком цієї роботи став щорічний звітний концерт її вихованців, присвячений 40-річчю з дня заснування Вишгородського району. 

 
На сцену виходять ведучі Ірина Довголап та Тетяна Нарядько. Відкрив концерт духовий оркестр під керівництвом В. Довжука. Далі прозвучала музика у виконанні молодших учнів –Мар’яни Крикун (клас О. Кириченко), Дарини Тарасенко (клас Т. Нарядько), Альони Савенок (клас Л. Шевчук). Серед учасників концерту були ан ... Читати далі »

Димерська підпільна група

Димерська підпільна група

70 років тому територія нинішнього Вишгородського району була під окупацією військ гітлерівської Німеччини. Незважаючи на віддаленість фронту, окупанти відчували себе неспокійно. Час від часу на вулицях Димера з’являлись вирвані зі шкільного зошита аркуші, на яких від руки були написані повідомлення Радінформбюро про становище на фронтах, що суперечили брехливій німецькій пропаганді. 

 
Пошуки авторів тривалий час були безрезультатними, адже радіоприймачі вже давно «нова влада» конфіскувала, а шкільні зошити залишились з радянських часів у кожній хаті, де був школяр. Почерк – не перевіриш же у кожного жителя! Та все ж одного дня поліцаї разом із німцями зайшли на ... Читати далі »

« 1 2 3