Головна » Демидівська громада

Переможця визначили тільки пенальті

Переможця визначили тільки пенальті

Минулої суботи у Демидові відбулися змагання на «Кубок шкільного футболу» присвячені Дню фізичної культури та спорту.
 
В турнірі прийняло участь вісім дитячих команд з різних шкіл району, а саме: Вишгородська ЗОШ №1, Вишгородська гімназія «Інтелект», Вишгородська спеціалізована школа «Сузір’я», Старопетрівська школа, Демидівська, Димерська та Гаврилівська ЗОШ і Димерська гімназія.  
 
На урочисту церемонію відкриття зібралися поважні гості: голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, заступники голови  РДА Валентина Духота та Тамара Овчиннікова, президент Федерації футболу Украї ... Читати далі »

Освячено накупольний хрест храму

Освячено накупольний хрест храму

З благословення Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив освячення накупольного хреста храму святителя Миколая Чудотворця в селі Демидів. 

 
Серед почесних гостей на урочистій церемонії були присутні голова Вишгородської районної ради Олександр Носаль, благочинний Вишгородського церковного округу Київської єпархії отець Димитрій Денисенко, меценат Микола Злочевський. 
 
Свято-Миколаївський храмовий комплекс зведений на місці, де в 1926 році ... Читати далі »

Доле ти наша лелеча…

Доле ти наша лелеча…

Нещодавно у нашому селі Демидів відбулася значна подія. Погодьтеся, що презентація книги, яку написала односельчанка – це важливе й нечасте явище для нашого сучасного життя, бо, як мовиться у народі: «Не до жиру, буть би живу». 

 
У нашому Демидові, де при Будинку культури сьогодні повноцінно працюють чотири колективи художньої самодіяльності (вокальний ансамбль «ВіаДем», хори «Любисток» та «Джерело», родинний квартет «Чиста криниця», в якому співають три рідних сестри з братом), стала можливою й така подія, викликана тим, що в цьому році святкується 40-річчя створення Вишгородського району і відзначається дещо сумна дата ... Читати далі »

Нескорений отаман Струк

Нескорений отаман Струк

Серед видатних постатей національно-визвольних змагань 20-х років минулого століття на Київщині варто виокремити таку колоритну і, водночас, суперечливу особистість як отаман Ілько Тимофійович Струк. Людина, яка неодноразово побувала в кожному селі нашого району, в загонах якого воювало багато наших земляків. Тим більше, що Струк користувався повагою і підтримкою селян і був їх першим захисником. 

 
Ілько Струк народився 18 грудня 1896 року в селі Грині Горностайпільської волості Чорнобильського повіту у сім’ї хліборобів. Закінчив земську школу, працював народним учителем. Коли розпочалася Перша світова війна, був призваний на Балтійський флот, служив на кораблі «Штандарт&ra ... Читати далі »

« 1 2 3