Головна » 2015 » Квітень » 25

Нова якість публічних послуг

Нова якість публічних послуг

Вишгородська районна державна адміністрація  спільно з організацією «Global Leadership» (США) розпочала впровадження довгострокової  міжнародної програми навчання державних службовців та представників органів місцевого самоврядування «Нова якість публічних послуг». 
 
Організація «Global Leadership» спеціалізується на проведені навчань як у бізнес-середовищі, так і для громадського сектору. У тренінгу беруть участь професійні тренери зі Сполучених Штатів Америки.   ... Читати далі »

Митець повинен бути з народом

Митець повинен бути з народом

На тому тижні мені випала велика журналістська удача. В адміністративному будинку, абсолютно випадково я  зустріла народну артистку України Ніну Митрофанівну Матвієнко, яка люб’язно погодилася дати невеличке інтерв’ю для читачів «Слова».
 
Ніна Матвієнко народилася в с. Неділище Житомирської області, була п’ятою дитиною у сім’ї. Училася в школі-інтернаті для дітей з багатодітних сімей у с. Потіївка. З 1968 року, після закінчення вокальної студії при Українському народному хорі ім. Г. ... Читати далі »

Колізії довкола дитячого садка

Колізії довкола дитячого садка

У державі, яка будується на демократичних засадах, виховання дитини є справою всього суспільства, що має не тільки визнавати право дитини на щасливе дитинство, а й створювати для цього реальні умови. Дошкільна освіта – наявність розгалуженої мережі дошкільних навчальних закладів, доступних для кожної дитини, у населених пунктах району – є самодостатнім стимулом і державним освітньо-виховним орієнтиром.
 
Проте не всі діти Вишгородського району мають змогу здобувати дошкільну освіту. Мова йде про село Нижча Дубечн ... Читати далі »

Медики були в перших рядах

Медики були в перших рядах

29 років минуло після Чорнобильської катастрофи, коли світ охопила радіаційна хмара. Це була найстрашніша ядерна катастрофа в світі. Тоді загинуло близько 50 співробітників станції і постраждали сотні рятівників. 
 
Виявити масштаби катастрофи і її вплив на здоров’я людей до цього часу важко – тільки від раку, що виник у результаті отриманої  дози радіацїї, за даними різних джерел, померли від 4 до 200 тисяч людей.   Під радіаційне опромінення потрапили  мільйони людей, сотні тисяч – втр ... Читати далі »

Живемо завдяки героям

Живемо завдяки героям

Кожен рік віддаляє нас від скорботного для України дня 26 квітня 1986 року. Наступні після аварії події щільними нашаруваннями ховають деталі доленосних для багатьох українців перших днів і місяців ліквідації наслідків катастрофи.
 
Тому безцінними залишаються спогади і свідчення очевидців і учасників наймасштабнішої для України і світу техногенної катастрофи. Сьогодні ми надаємо слово тим, хто з перших днів і годин вступив у бій з невидимим ворогом – радіацією. Залишився живий і, зрештою, переміг біду.< ... Читати далі »

25.04.2015

Тріумф у Чернівцях

Тріумф у Чернівцях

18-19 квітня на  міжнародному турнірі з художньої гімнастики «Буковинські сузір’я», присвяченому першому космонавту Незалежної України Леоніду Каденюку, наші спортсменки виявили себе з найкращого боку. 
 
Незважаючи на те, що в турнірі брали участь команди з Ужгорода, Кам’янця-Подільського, юні спортсменки легендарної «Школи Дерюгіної» з  Києва та дівчата з  Молдови, наші юні дівчатка майже в кожній категорії посіли почесні призові місця. А саме: Катерина Злепко посіла ... Читати далі »

Пам’ятати заради майбутнього

Пам’ятати заради майбутнього

У Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» завершився районний мистецький огляд-конкурс до 70-річчя Великої Перемоги «Пам’ятати заради майбутнього», зональні етапи якого проходили у березні та квітні. У ньому взяли участь учні загальноосвітніх закладів Вишгородського району, вихованці гуртків та студій Центру творчості «Дивосвіт». 
 
Огляд складався з конкурсів робіт з декоративно-ужиткового мистецтва, робіт з образотворчого мистецт ... Читати далі »

Марафон ранкових пробіжок

Марафон ранкових пробіжок

Мрієте почати нове життя з понеділка? Почніть з нами з вівторка!
 
Ми створили команду підтримки. У всіх нас різні зав­дання – хтось хоче схуднути, хтось розминається перед важким робочим днем за офісним столом, хтось просто хоче підтримати тонус тіла на потрібному рівні, але нас об’єднує спосіб, який ми обрали для досягнення мети – ранкові пробіжки.