Головна » 2015 » Лютий » 21

«Зцілення любов’ю»

«Зцілення любов’ю»

16 тисяч 80 гривень зібрали під час благодійної акції «Зцілення любов’ю» юні волонтери – вимушені переселенці з Донбасу. У великій залі  адмінбудинку, де зібралися учасники акції, заступник голови РДА Валентина Духота та начальник відділу молоді та спорту РДА Микола Горовий висловили дітям теплі слова подяки та побажали віри у краще майбутнє нашої країни.
 
– В акції найактивнішу участь взяли  мешканці дитячого табору «Лісова застава» під керівництвом  дорослих волонте ... Читати далі »

Вручено державну нагороду

Вручено державну нагороду

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, орденом «За мужність» III ступеня нагороджено старшого сержанта Костюченка Олександра Андрійовича (посмертно), який героїчно загинув під час проведення антитерористичної операції виконуючи свій військовий обов’язок.
 
Минулої п’ятниці під час проведення оперативної наради державну нагороду дружині Тетяні та сину героя вручив в.о. голови райдержадміністрації В&rsquo ... Читати далі »

Переговори вселяють надію на деескалацію

Переговори вселяють надію на деескалацію

«У Мінську за потужної міжнародної підтримки, з абсолютною чіткою підтримкою ЄС нам вдалося досягти домовленостей, які дають надію, що події на Донбасі з гарячої стадії перейдуть в стадію політичного вирішення конфлікту», – сказав глава держави під час виступу в навчальному центрі Національної гвардії України у Нових Петрівцях.
 
«Нам до миру ще ой як далеко, але є надія, що це шлях до деескалації», – також додав він. Звертаючись до військових, Президент наголосив, що саме їх мужність і г ... Читати далі »

«Книжковий дім відкритий всім»

«Книжковий дім відкритий всім»

У бібліотеках Вишгородщини стартує всеукраїнська благодійна акція «Книжковий дім відкритий всім», метою якої є збір книжок, періодичних видань, аудіо -, відео- матеріалів для відновлення фондів бібліо­тек України для дітей, що постраждали в результаті проведення бойових дій на сході нашої держави.
 
Тож перегляньте свої книжкові полички, адже завжди можна знайти декілька вже перечитаних не один раз книжок і подарувати їм «нове життя».  

Пам’яті Небесної Сотні присвячується

Пам’яті Небесної Сотні присвячується

У ці дні виповнюється річниця, коли на Майдані Незалежності відбулось прощання із загиблими мітингуючими, яких тоді у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».
 
За офіційними даними Міністерства охорони здоров’я, під час масових акцій у Києві та інших містах України, загинули 105 людей. Двоє із загиблих героїв – мешканці нашого краю. У Вишгородському  районі відбулися заходи із вшанування героїв-земляків, хто віддав своє життя за незалежність і краще майбутнє рідної України.  ... Читати далі »

Війни, яких ми не обирали

Війни, яких ми не обирали

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан біля пам’ятника воїнам-афганцям у Вишгороді відбулося покладення квітів.
 
В.о. голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок, заступник голови РДА Валентина Духота, військовий комісар району Микола Прибора, ветерани Великої Вітчизняної війни Петро Головко та Георгій Чекерда, воїни-афганці та громадськість району вшанували пам’ять загиблих в Афганістані хвилиною м ... Читати далі »

Зробити корисне від щирого серця

Зробити корисне від щирого серця

Ми, звичайні діти і прості школярі, не можемо брати участь у бойових діях безпосередньо і допомагати там, в АТО,  проте це не означає, що ми сидимо осторонь склавши руки.  Наша школа безпосередньо співпрацює з волонтерськими організаціями, про роботу з якими я і хочу розповісти у своєму дописі.
 
Волонтерський рух в Лютізькій школі розпочато зі співпраці з Всеукраїнським центром реабілітації інвалідів. Ми їздимо туди з концертами, розважальними програмами. Вони ж до нас приїздять здебільшого проводити майстер-класи ... Читати далі »

Ти в моєму серці, Україно!

Ти в моєму серці, Україно!

Стежина в ріднім краї… Небо єдиної в світі Батьківщини. У кожного вони свої, неповторні, але однаково дорогі.  Наша земля – Україна. Любити її – це значить кожним своїм вчинком, кожним помислом вірно служити їй. Мало говорити, що ти патріот – треба патріотом бути.
 
Уже стало традицією проводити в нашій школі заходи, що сприяють вихованню патріотизму, любові до Батьківщини та народу, формуванню наці ... Читати далі »

Ірпінський морений дуб

Ірпінський морений дуб

З незапам’ятних часів котить свої хвилі до Дніпра наш неповторний Ірпінь. Береги цієї річки люди освоїли ще з палеолітного, неолітного та бронзового періодів, про що свідчать археологічні дослідження.
 
На широкій ірпінській заплаві в затоках і стариках, озерах і болотах водилася сила-силенна прехорошої риби: від осетрів до білуги. А в очеретах та осоці гніздилося незліченне птаство, чатувала звірина. Чудові пасовища по його берегах, на заплаві  та річкових островах могли прогодувати тисячні табуни коней, корів. ... Читати далі »

Не фінансуй окупанта…

Не фінансуй окупанта…

До цих роздумів мене підштовхнула новина про те, що з 1 лютого у Львові мережа українських супермаркетів «Рукавичка» припинила продаж російських товарів. Керівництво компанії прийняло рішення заблокувати прийом російських товарів та вилучити товари російського походження, замасковані під товари з українським чи іноземним штрих-кодом. Покупців попередили, що виведення російських товарів з продажу – це принципова позиція керівництва мережі.
 
На державному рівні Росію визнано країною агресором. За це голосува ... Читати далі »

Насильство: ганебне явище

Насильство: ганебне явище

«Стоп насильству» – під такою назвою з ініціативи служби у справах дітей та сім’ї Вишгородської РДА 16 лютого відбулося засідання «круглого столу», модератором якого була  заступник начальника служби у справах дітей та сім’ї Валентина Коваленко.
 
Захід відбувся у рамках районної комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям». Мета заходу – підвищити правову культуру та поінформованість підлітків про проблеми насильства ... Читати далі »

Досвід ветеранів – юнакам

Досвід ветеранів – юнакам

Минулої суботи у приміщенні Демидівської спеціалізованої школи відбувся 11-й щорічний турнір з волейболу пам’яті Миколи Вознюка. Традиційно турнір включає в себе два турніри: молоді та ветеранів. Молодь була представлена командами з Гаврилівки та збірної команди гравців з Петрівців і Лютіжа. Команди ветеранів – із сіл Демидів, Гаврилівка, Лютіж та Вишгорода.
 
Спочатку відбулися змагання серед молодіжних команд по круговій системі. Ігри були дуже цікаві та безкомпромісні. Гравці показали красивий захоплюючий воле ... Читати далі »