Головна » 2014 » Вересень » 06

Здрастуй, Країно знань!

Здрастуй, Країно знань!

З самого ранку першого вересня на Вишгородщині панувало свято. У школах району пройшли святкові лінійки. Цього року у районі діятиме 30 загальноосвітніх навчальних закладів, відкрито 383 класи для 7320 учнів. В усіх закладах проведено поточні ремонти класних кімнат, коридорів, спортивних споруд, оновлено матеріальну базу, облаштовано прилеглі території. Фактично всі навчальні заклади готові прийняти дітей. 
 
Підготовка до нового навчального року розпочалася ще з ІV кварталу минулого року. На заклади освіти у бюджеті ві ... Читати далі »

Народ і армія – єдині

Народ і армія – єдині

Вишгородська районна рада та ГФ «Самооборона Майдану» м. Вишгорода та Вишгородського району висловлюють вдячність усім, хто протягом кількох останніх місяців допомагає збирати все необхідне для підтримки наших військовослужбовців, які захищають нашу незалежність в зоні АТО та на українсько-російському кордоні.
 
Внесок кожної людини і організацій різний, але та щирість і небайдужість, з якою наші земляки діляться з солдатами коштами, продуктами харчування, закупляють одяг, медикаменти, засоби захисту, заслуговує ... Читати далі »

Перший дзвоник – хвилююча подія

Перший дзвоник – хвилююча подія

Початок нового навчального року, здавалося б, звичайна щорічна подія, але для вчителів та учнів цей перший день осені постає у  пам’яті відлунням першого шкільного дзвоника і початком сходження до вершин Країни знань.
 
У цей день Ясногородська школа привітно відкрила двері для своїх вихованців та їхніх батьків, запрошуючи  на свято. День знань символізує завершення літніх канікул та початок нового навчального року, що викликає у школярів одночасно і сум, і радість. З одного боку, їм так не хочеться прощатися із сезоном відпочинку та розваг і знову дисципліновано «гризти граніт науки», а з іншого — нарешті можна зустріти улюблених педагогів, однокласників, розповісти пр ... Читати далі »

Україно, незборима зроду – ти душа великого народу

Україно, незборима зроду – ти душа великого народу

Прочитаймо давню й сиву свою долю нещасливу, прочитаймо, українці, бо на кожній цій сторінці повно крові, повно болю, але віри в нашу волю.
 
Саме цими словами та хвилиною мовчання розпочалися збори громади селища Димер, сіл Кам’янки та Рикунь з нагоди 23-ї річниці Незалежності України. Збори відкрив Димерський селищний голова Леонід Кучерявий, який подякував за мужність та героїзм, вручив грамоти, квіти та подарунки нашим односельчанам, які, залишивши рідні домівки, відстоювали незалежність України ... Читати далі »

Припинення нарахування штрафних санкцій

Припинення нарахування штрафних санкцій

На телефонну «гарячу» лінію обласного штабу з питань координації надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають в районі проведення антитерористичної операції, звертаються з різними питаннями, що стосуються, зокрема, юридичних консультацій.
 
Серед найпоширеніших – питання нарахування штрафних санкцій та пені за невиконання банківських зобов’язань, отримання військовослужбовцями у власність земельних д ... Читати далі »

06.09.2014

Осінній футбол

Осінній футбол

6-7 вересня  дзеркальним відображенням першого кола розпочнуться ігри другого кола чемпіонату та першості  Вишгородського району з футболу сезону 2014 року.  Вболівальники з нетерпінням очікують цих ігор, адже як в чемпіонаті, так і в першості боротьбу за чемпіонство та призові місця ведуть близько п’яти команд. 
 
А тим часом були зіграні чергові матчі кубка району. Так, на стадії 1/8 фіналу в цікавій безкомпромісній боротьбі дружний колектив «Інделек» з рахунком 2:1 переміг минулорічно ... Читати далі »

"На Донбас потрібно ввести миротворців ООН"

«Всупереч власним передвиборчим обіцянкам Президент України Петро Порошенко не зумів забезпечити відновлення миру в Україні. Саме гарантуючи припинення жахів кровопролиття та громадянського протистояння на виборах 25 травня він заручився підтримкою більш ніж 50% виборців, у тому числі й жителів південних і східних регіонів, тих, хто послідовно виступав за мирне вирішення конфлікту на Донбасі. Однак розігрування ура-патріотичної карти завело ситуацію в глухий кут», – зазначив голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін.
 

Імена добродійників мають бути названі

Імена добродійників мають бути названі

Днями до нашої редакції надійшов лист від Людмили Мельник, волонтерки, помічниці народного депутата і письменниці Марії Матіос, яка із самого початку АТО опікується пораненими у військових госпіталях України. Цього разу історія стосуватиметься прикордонника Юрія Гладченка, який народився у російському Воронежі, виріс і здобув освіту в українському Луганську і був тяжко поранений у боях за кордон держави Україна.  Його рани були несумісні із життям – мінно-вибухове поранення із підствольного гранатомета. На щастя, попри всі кола пекла, які йому довелося пройти – Герой живий. І незабаром повернеться додому. Але – детальніше з листа.