Головна » 2014 » Вересень » 6 » Україно, незборима зроду – ти душа великого народу
10:29
Україно, незборима зроду – ти душа великого народу
Прочитаймо давню й сиву свою долю нещасливу, прочитаймо, українці, бо на кожній цій сторінці повно крові, повно болю, але віри в нашу волю.
 
Саме цими словами та хвилиною мовчання розпочалися збори громади селища Димер, сіл Кам’янки та Рикунь з нагоди 23-ї річниці Незалежності України. Збори відкрив Димерський селищний голова Леонід Кучерявий, який подякував за мужність та героїзм, вручив грамоти, квіти та подарунки нашим односельчанам, які, залишивши рідні домівки, відстоювали незалежність України у зоні проведення АТО: Руслану Шарапі, Валерію Русінову, Валерію Завірюсі, Володимиру Марченку, а також вручив грамоту від військової частини №3723 Олегу Шапчуку.
 
Присутні аплодували стоячи кожному з нагороджених, скандуючи «Слава Україні! Героям слава!». Л. Кучерявий подякував всім людям доброї волі за допомогу, а також вручив подяки підприємцям за надану фінансово- матеріальну підтримку С.М. Станкевич, М.Ф. Жадобко, О.О. Кулішу, М.Ф. Турченку, священику Б.М. Токальському.
 
Депутат Димерської селищної ради Йосип Решко зазначив, що незалежність України ніколи не давалась легко, а виборювалась дорогою ціною – ціною життя. Він згадав всі етапи боротьби українського народу за незалежність і волю України. Немає сумніву, що Україна бореться і переможе, піде шляхом розвитку, інтеграції разом з європейськими країнами.
 
Настоятель храму святих безсеребреників Кузьми та Дем’яна протоієрей Богдан (Токальський) говорив про відродження патріотизму в Україні на сьогодення та в історичному контексті. Свій виступ закінчив словами: «Немає нічого кращого і сильнішого, ніж покласти власне життя за Батьківщину, батьків, дітей, онуків з вірою у серці на краще майбутнє».
 
Після закінчення офіційної частини Димерським будинком культури та художніми колективами селища була представлена патріотична програма «Україно, незборима зроду – ти душа великого народу» за авторським сценарієм Ольги Хоменко, яку вела Надія Демченко. 
 
У програмі брали участь учасники художньої самодіяльності та колектив «Стежина» у складі Катерини Пихтіної, Віри Рядової, Лідії Трайковської та Надії Ященко (керівник О.В. Мехед).
 
Звучали патріотичні пісні у виконанні Оксани Дорошенко, Іванни Яковчук, Надії Місяць, Валентини Гончаренко, Василя Довжука, Ганни Сороки. Глядачів дуже вразили авторські пісні викладача Димерської музичної школи Сергія Хилька («Патріотична» та «Ти – моя дорога»), а також виступ учасників старшої групи студії сучасної хореографії «Пролісок» Димерського відділення ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт», які представили танцювальні композиції «Аве, Марія» і «Маруся» (керівник О.О. Нетикша).
 
Бурхливими оплесками привітали односельчани димерський рок-гурт «Ковтнярі» у складі Вадима Грищенка, Олексія Матвійчука, Богдана Батехи, солістки Яніни Кулиняк та Марії Джваршеішвілі. Саме до дня Незалежності відбулася прем’єра пісні «Обереги», автором слів та музики якої є Я.Л. Кулиняк. Пісня присвячена всім воїнам, які сьогодні захищають нашу Україну. Пісня дійшла до сердець кожного в залі, зал аплодував стоячи.
 
Заключним акордом стала фінальна пісня «Моя Україна» у виконанні Ірини Хоменко. Весь захід (офіційна та концертна програма) супроводжувався та підсилювався відеоматеріалами та слайдами, які підбирала та проектувала на екран Наталія Пойденко.
 
Глядачі виходили із зали зі сльозами на очах та вірою у перемогу та мир в країні.
 
Галина ДУНЯК,
директор Димерського будинку культури
Категорія: Димерська громада | Переглядів: 875 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus