Головна » 2014 » Серпень » 02

Вишгородські волонтери в зоні АТО

Вишгородські волонтери в зоні АТО

Уже третій місяць наша команда всіляко намагається допомагати військовим із Вишгородщини, які беруть участь в антитерористичній операції. Постійно підтримуючи з ними зв’язок, відправляємо гуманітарну допомогу та вирішуємо їхні проблеми на місцях. Але в кожного з нас завжди виникало бажання познайомитись з ними особисто, побачити їхні обличчя, дізнатися, в яких умовах вони живуть, і просто, дивлячись їм в очі, висловити щиру подяку за їхню службу. Тому на минулому тижні була організована поїздка в зону АТО.
 

Археологи відтворюють зв’язок часів

Археологи відтворюють зв’язок часів

Першого липня відновлено археологічну експедицію, що працює неподалік території музею давньоруського гончарства у Вишгороді.
 
Уже третій рік поспіль Вишгородський історико-культурний заповідник разом з Інститутом археології АНУ проводить археологічні д­ослідження нашого краю.
 
– Найвизначнішою цьогорічною знахідкою вважають два гон ... Читати далі »

Кожен вантаж для Сходу – безцінний

Кожен вантаж для Сходу – безцінний

Днями черговий гуманітарний вантаж від народного депутата Ярослава Москаленка надійшов для наших бійців із 11-го батальйону «Київська Русь» та 72-ої бригади, котрі перебувають у зоні АТО.
 
Вдалося приємно здивувати 72-гу бригаду, двічі поспіль відправивши хлопцям необхідні речі. На початку тижня до місця їхнього перебування доставили 23 тонни води, свіжі овочі, а також два десятки спеціальних окулярів для конвойних, сотню камуфляжних футболок. А для підняття настрою – смачні солодощі. Однак найбільш очікув ... Читати далі »

Вода може бути небезпечною

Вода може бути небезпечною

Вживання води з високим вмістом нітратів дуже небезпечне для здоров’я дітей. З ним безпосередньо пов’язане захворювання на водно-нітратну метгемоглобінемію у дітей до року, летальні випадки якої реєструються все частіше. 
 
Перші випадки водно-нітратної метгемоглобінемії у немовлят були описані ще у 1945 році. Встановлено, що харчову суміш для дітей розводили водою з високим вмістом нітратів. За рік було зареєстровано 278 випадків хвороби, з них 39 – смертельних. Метгемоглобінемія обумовлена токсичною ... Читати далі »

Про дохлих корів та територіальні зазіхання

Про дохлих корів та територіальні зазіхання

Насправді важко знайти більш супе­речливу з етнічно-історичної точки зору землю, ніж сучасна Слобожанщина та Донбас. З огляду на заселення згаданих південних земель, вони скоріше нагадують Північну Америку, ніж цивілізовану Європу. Судіть самі, відкинувши будь-які амбіції та включивши здоровий глузд. 
 
Самі назви міст багато говорять за себе. У Харківській області є, наприк­лад, міста Лозова і Русская Лозовая. Неважко зрозуміти, яке з двох міст виникло першим… Росія у ХYIII столітті відвоювала степову Ук ... Читати далі »

Будьте обережними на воді!

Будьте обережними на воді!

За вікном літо. Усе більше хочеться залишити квартиру і відправитися на природу, здебільшого до лісу або річки.  
 
Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання, навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях.