Головна » 2013 » Липень » 23

Відбулася зустріч Ставицького та Зукоскі

Відбулася зустріч Ставицького та Зукоскі

22 липня відбулася робоча зустріч Міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького з Президентом Американської Торгівельної Палати в Україні Хорхе Зукоскі. 


Зустріч організовано з метою продовження та зміцнення конструктивного діалогу з Американською Торгівельною Палатою в Україні для вивчення міжнародного досвіду та вдалого забезпечення розробки законодавства в контексті приєднання України до Енергетичного співтовариства та необхідності імплементації у державне законодавство країни-учасника директив ЄС у сфері функціонування енергоринку з метою гармонізації норм права і створення єдиних правових рамок. 
... Читати далі »

23.07.2013

Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції надало 94 тисячам людей в Україні безоплатну первинну правову допомогу у І півріччі 2013 року. Для порівняння: у І півріччі 2012 року працівниками органів юстиції було надано такої допомоги 90 тисячам осіб. 

 
Найактивніше з надання безоплатної первинної правової допомоги діяли районні управління юстиції у Миколаївській області (в середньому кожним управлінням юстиції області було надано 328 консультацій при середньостатистичному показнику по Україні - 148), Львівській (292), Тернопільській (238), Хмельницькій (209), Черкаській (195), Закарпатській (190), Вінницькій (184), Дніпропетровській (181), Полтавській (173), Луганській (166) областях. 
... Читати далі »

МОЗ посилює контроль

МОЗ посилює контроль

Міністерство охорони здоров’я вважає за доцільне посилити контроль за дотриманням прав людини при наданні психіатричної допомоги громадянам України. Для посилення контролю за дотриманням вимог українського законодавства та міжнародних зобов’язань України мають бути прийняті відповідні рішення та пропозиції. 


Нагадаємо, що 25 червня 2013 року на цю тему відбувся круглий стіл «Застосування заходів медичного характеру, як різновиду державного примусу» за участю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представників Українського науково-дослідного інституту соціальної та судової психіатрії та наркології МОЗ, представників інших органів вл ... Читати далі »

23.07.2013

Президент підписав закон

Президент підписав закон

Президент України Віктор Янукович підписав один із «пакету» законів, спрямованих на реалізацію нових соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України» щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів. 


Законом №371-VІІ «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» вносяться зміни, що передбачають визначення розміру виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, на рівні не менше двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку без урахування державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів. 
23.07.2013