Головна » 2013 » Липень » 23 » Відбулася зустріч Ставицького та Зукоскі
10:42
Відбулася зустріч Ставицького та Зукоскі
22 липня відбулася робоча зустріч Міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького з Президентом Американської Торгівельної Палати в Україні Хорхе Зукоскі. 

Зустріч організовано з метою продовження та зміцнення конструктивного діалогу з Американською Торгівельною Палатою в Україні для вивчення міжнародного досвіду та вдалого забезпечення розробки законодавства в контексті приєднання України до Енергетичного співтовариства та необхідності імплементації у державне законодавство країни-учасника директив ЄС у сфері функціонування енергоринку з метою гармонізації норм права і створення єдиних правових рамок. 

Під час зустрічі Е.Ставицький наголосив, що серед актуальних завдань у сфері енергетики є впровадження ефективних структурних реформ та модернізація існуючої енергетичної інфраструктури, практична реалізація яких потребуватиме значних інвестиційних ресурсів, нових технологічних рішень та оптимізації структури функціонування енергоринку. «Українська сторона вітатиме залучення до цього процесу досвіду та ресурсів потужних американських інвесторів», - підкреслив Міністр, а також додав, що готовий зустрітися з представниками робочої групи Палати з питань ринку газу для обговорення бачення Палатою ключових реформ, які б забезпечили створення відкритого та конкурентоспроможного ринку газу в Україні. Крім того, очільник Міненерговугілля зазначив, що створення в Україні східноєвропейського газового хабу може стати важливим фактором для входження України в Європейський газовий ринок. 

За результатами зустрічі домовлено про створення робочої групи із залученням представників центральних органів виконавчої влади та бізнесу для обговорення нагальних питань та спільного їх вирішення з метою подальшої лібеалізації та прозорості газового ринку в Україні. 

Довідково 

Американська Торгівельна Палата, яка розпочала свою діяльність в Україні в 1992 році, є однією з найактивніших та найвпливовіших громадських неприбуткових організацій серед бізнес-асоціацій, що діють в Україні. 

Одним з її головних завдань є представництво інтересів іноземних інвесторів, які працюють в Україні, а також сприяння появі нових інвесторів на цьому ринку. Палата працює у питаннях торгівлі, комерції та економічних реформ не лише з українським Урядом, а й з урядами інших країн, що є економічними партнерами України. 

Компанії-члени Палати - стратегічні та інституційні інвестори з різних регіонів та країн світу, включаючи Північну Америку, Європу, Азію, Росію та Україну, з найбільшим обсягом прямих іноземних інвестицій у ринок України. 

Протягом останніх 19 років Палата активно співпрацює з українською владою з метою покращення бізнес-середовища та залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в українську економіку.
Переглядів: 406 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus