Головна » 2013 » Липень » 23 » Президент підписав закон
10:37
Президент підписав закон
Президент України Віктор Янукович підписав один із «пакету» законів, спрямованих на реалізацію нових соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України» щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів. 

Законом №371-VІІ «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» вносяться зміни, що передбачають визначення розміру виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, на рівні не менше двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку без урахування державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів. 

Так, згідно закону, 1612 дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, отримуватимуть державну допомогу, збільшену на 894 грн. 

Нині, відповідно до діючої норми статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування, передбачено виплату державної допомоги у розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку. 

Проте, незважаючи на положення статті 10 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», яким встановлено, що соціальна допомога призначається і виплачується на дітей-інвалідів віком до 18 років незалежно від одержання інших видів допомоги, вказана допомога вираховується із державної допомоги, встановленої на дітей-інвалідів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування. 

Закон було внесено Президентом України до Верховної Ради як невідкладний. Він набуває чинності з наступного дня після опублікування.
Переглядів: 388 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus