Головна » 2013 » Червень » 29

Встановити імена полеглих – справа честі

Встановити імена полеглих – справа честі

Президент України Вік тор Янукович, голова Київської обл держадміністрації Анато лій Присяжнюк та голова Вишгородської РДА Олександр Приходько взяли участь у заходах з нагоди 72-ї річниці початку Великої Вітчизняної вій ни, які пройшли на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році». 


– Дослідники, патріотичні клуби і об’єд нання, просто люди, яким не байдуже наше минуле, повернули з небуття імена десятків тисяч воїнів. Символічно, що саме у перед день сумних роковин ми ховаємо з належними християнськими почестями останки загиблих червоноармійців. Завдяки людській небайдужості, подвижницькій, копіткій праці ентузі ... Читати далі »

29.06.2013

Молодим – всюди дорога?

Молодим – всюди дорога?

Молодіжне безробіття – питання, яке потребує спільного рішення. Низька конкурентноспроможність молоді на ринку праці пояснюється відсутністю виробничого досвіду і необхідністю стажу роботи за обраною спеціальністю. Саме це робить молодь однією з найбільш незахищених категорій безробітних громадян. 


Працевлаштування й соціальна адаптація молоді у суспільстві – завдання, яке хвилює не тільки їх самих, але й службу зайнятості. Закон України «Про зайнятість населення», який вступив у дію з 01.01.2013 року, передбачає низку механізмів, які мають позитивно вплинути на підвищення рівня офіційної зайнятості молоді. Зокрема, держава гарантує робот ... Читати далі »

29.06.2013

Допомогти знайти роботу

Допомогти знайти роботу

Влада Київщини активно працює над виконанням цільових, комплексних програм та соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича щодо подолання негативних наслідків безробіття, зниження його рівня шляхом створення нових робочих місць, підтримки ринкоутворюючих та новостворених підприємств області, малого та середнього бізнесу, повідомляє сайт КОДА. 


Обласний центр зайнятості за підтримки КОДА постійно організовує та проводить міжрайонні ярмарки вакансій та професій «Будуємо кар’єру разом». Такі заходи, за словами заступниці голови облдержадміністрації Тетяни Подашевської, є важливим кроком у вирішенні питань стабілізації ситуації на ринку ... Читати далі »

29.06.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

28-ма сесія Вишгородської районної ради народних депутатів VI-го скликання відбулася у четвер 27 червня у приміщенні Вишгородської райдержадміністрації. Сесії пропонувалося розглянути актуальні питання життєдіяльності району. Серед нагальних питань – підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2013 рік та внесення змін до попереднього рішення районної ради зі згаданого питання. Розглядалися також питання виконання та внесення змін до рішень «Про районний бюджет Вишгородського району на 2013 рік». Заслухано інформацію начальника Вишгородського РВ ГУ МВС України у Київській області Леоніда Паланичка про стан боротьби зі злочинністю, охорону громадського порядку на території Вишгородського району, обговорено також і низку інших важливих пита ... Читати далі »

29.06.2013

Працювати для людей

Працювати для людей

У ХІХ ст. Козаровичі – це село в 7-ми верстах від Демидова і в 40-ка від Києва на лівому боці річки Ірпеня. Як писав відомий український краєзнавець Лаврентій Похилевич: «Жителів обох статей: православних 903, римських католиків 7. У 1783 році було жителів 433 у 77 дворах. У назві села чується ім’я давніх козаров, сусідів Полян. Але про початок та заснування його не збереглося ніяких переказів у місцевих жителів. Навіть немає таких слідів давнини поселення, які бачимо в Демидові та Димері, хоча розташування Козарович при впадінні судноплавного колись Ірпеня у Дніпро дає цій місцевості перевагу перед тими. У ХVІІ столітті Козаровичі належали Межигірському монастирю. 


29.06.2013

Чи вдасться запобігти масштабнішим катастрофам?

Чи вдасться запобігти масштабнішим катастрофам?

Початок минулого тижня означився масштабною пожежею на сміттєзвалищі, розташованому поблизу селища Димер. 


– Оскільки пожежа відбувалася на відкритій поверхні, питання про ступінь її складності не розглядалося. Однак на її гасіння довелося залучити значну кількість спеціальної техніки, – розповідає провідний інспектор Вишгородського РВ ГУ державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області Олександр Пахоменко, – задіяли навіть військову техніку. 

На гасінні пожежі було засто ... Читати далі »

29.06.2013

Військово-спортивна гра «Плацдарм»

Військово-спортивна гра «Плацдарм»

На виконання соціальних ініціатив Президента України, рішень Уряду України та доручень голови Київської обласної державної адміністрації, у області функціонує освітньо-реабілітаційний табір для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються у центрах соціально-психологічної реабілітації. 


22 червня, у День скорботи, 180 вихованців табору побували на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році». Діти вшанували пам’ять жертв війни, поклавши на могилу перепохованих напередодні останків червоноармійців, квіти. З цікавістю слухали розповіді екскурсоводів музею про запеклі бої, які точилися на ... Читати далі »

29.06.2013