Головна » 2013 » Червень » 29 » Молодим – всюди дорога?
11:25
Молодим – всюди дорога?
Молодіжне безробіття – питання, яке потребує спільного рішення. Низька конкурентноспроможність молоді на ринку праці пояснюється відсутністю виробничого досвіду і необхідністю стажу роботи за обраною спеціальністю. Саме це робить молодь однією з найбільш незахищених категорій безробітних громадян. 

Працевлаштування й соціальна адаптація молоді у суспільстві – завдання, яке хвилює не тільки їх самих, але й службу зайнятості. Закон України «Про зайнятість населення», який вступив у дію з 01.01.2013 року, передбачає низку механізмів, які мають позитивно вплинути на підвищення рівня офіційної зайнятості молоді. Зокрема, держава гарантує роботодавцям, які забезпечують молодь першим робочим місцем, компенсацію єдиного соціального внеску. Впевнені, що саме цей механізм допоможе подолати проблему працевлаштування молоді. Адже головним пріоритетом державної служби зайнятості, є розвиток ефективних заходів, щодо стимулювання роботодавців та безробітних громадян, в тому числі молоді. 

Стажування молоді, яка навчається у вищих та професійно-технічних навчальних закладів, на підприємствах, в установах та організаціях може тривати не більше 6 місяців. Про проходження стажування робиться перший запис до трудової книжки стажиста, яка у разі потреби оформляється згідно із законодавством, якщо стажування оплачується, то роботодавець не сплачуватиме єдиний соціальний внесок із заробітної плати. 

28 червня Україна відзначає державне свято – День Конституції, 30 червня – День молоді. Районний центр зайнятості з 25 по 27 червня проводить заходи, присвячені реалізації завдань, доручень Президента України, щодо сприяння працевлаштуванню випускників вузів, роз’яснення положень Закону України «Про зайнятість населення» щодо скорочення безробіття серед молоді. 

Це, зокрема: «День відкритих дверей», інформаційний семінар із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці регіону, семінар «Техніка пошуку роботи» тощо. За час проведення масових заходів, у них брала участь 71 молода особа. Мета – ознайомити молодь з послугами, які надає державна служба зайнятості, з професіями, які є актуальними на ринку праці та користуються попитом. 

Хочеться побажати молоді, яка закінчує навчання в навчальних закладах, знайти своє місце під сонцем, гідну заробітну плату. Наталія БРАТКОВА, директор Вишгородського районного центру зайнятості
Переглядів: 509 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus