Головна » 2013 » Червень » 29 » Коротким рядком
10:55
Коротким рядком
28-ма сесія Вишгородської районної ради народних депутатів VI-го скликання відбулася у четвер 27 червня у приміщенні Вишгородської райдержадміністрації. Сесії пропонувалося розглянути актуальні питання життєдіяльності району. Серед нагальних питань – підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2013 рік та внесення змін до попереднього рішення районної ради зі згаданого питання. Розглядалися також питання виконання та внесення змін до рішень «Про районний бюджет Вишгородського району на 2013 рік». Заслухано інформацію начальника Вишгородського РВ ГУ МВС України у Київській області Леоніда Паланичка про стан боротьби зі злочинністю, охорону громадського порядку на території Вишгородського району, обговорено також і низку інших важливих питань. 

Докладніше про роботу 28-ї сесії Вишгородської районної ради VI-го скликання читайте в наступних номерах газети «Слово». 

* * * 

На сьогоднішній день житлова проблема залишається актуальною для українського суспільства. Відсутність власної оселі є найболючішим та найбільш складним питанням серед молоді. Тому держава вживає нових заходів щодо розширення обсягів будівництва житла для молоді, впроваджується система надання пільг щодо забезпечення житлом молодих сімей, створюються ефективні фінансовокредитні механізми, які забезпечать економічну доступність житла для молодих спеціалістів. З початку поточного року на урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет надійшло 163 звернення, у яких заявники висловлюють невдоволення ситуацією щодо забезпечення житлом у першу чергу молодих сімей та потребують роз’яснень, як діяти у проблемній ситуації. 

Урядова телефонна «гаряча лінія» працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п’ятницю з 8 до 21 години, в суботу – з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України – безкоштовні. Адреса веб-сайту Урядового контактного центру – www.ukc.gov.ua 

* * * 

З 525 пляжів, розташованих на території Криму, узгодження з СЕС пройшли тільки 387. 

Про це повідомив головний фахівець відділу санітарного нагляду управління організації Держсанепіднагляду ГУ Державної санітарно-епідеміологічної служби в АРК Ленур Алімов, передає Укрінформ. З найбільш поширених на сьогодні порушень, головний фахівець відділу санітарного нагляду відмітив поганий санітарний стан безпосередньо території пляжів, а також незадовільний санітарно-технічний стан об’єктів, що знаходяться на пляжі (медпункт, душові, навіси). 

* * * 

Наразі ремонти виконано більш ніж на 80% шляхів. 

Про це заявив голова «Укравтодору» Євген Прусенко на брифінгу в Кабінеті Міністрів України 19 червня. 

«Станом на сьогодні з початку року всього зафіксовано 5,2 млн кв. м ямковості. Це – майже удвічі більше, ніж торік. Зараз ліквідовано в процесі ремонту 4,2 млн кв. м. Ще залишається майже 1 млн кв. м – переважно на дорогах місцевого значення. 

* * * 

У Київській області з початку року власники земельних паїв отримали понад 172 млн грн орендної плати, яка встановлюється в розмірі не менше трьох відсотків від нормативної грошової оцінки земель. 

На сьогодні в області власники паїв уклали понад 254 тис. договорів оренди із агрогосподарствами. Зокрема, за термінами дії на 1–3 роки – понад 35 тис.; від 4 до 5 – 152 тис.; від 6 до 10 – 54 тис. і понад 10 років – 11 тис. договорів. 

Середній розмір орендної плати за гектар земель сільськогосподарського призначення на Київщині становить майже 488 гривень. 

* * * 

Президент України Віктор Янукович вважає незадовільним фінансування бюджетів регіонів. Під час засідання Ради регіонів у Луганську Глава держави доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову, Першому віце-прем’єр-міністру Сергію Арбузову та Міністру фінансів Юрію Колобову негайно виправити ситуацію. 

«Азарову, Арбузову, Колобову – звернути увагу на незадовільне фінансування бюджетного розпису бюджетів регіонів», – сказав Віктор Янукович. 

«Закрити на 100% бюджети регіонів і доповісти на наступній Раді регіонів», – наголосив Президент.
Переглядів: 440 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus