Головна » 2013 » Квітень » 13

Вишгородському району – 40!

Вишгородському району – 40!

Зі святом тебе, древній 
і вічно молодий краю!

Шановні жителі Вишгородщини! 

У ці дні ми відзначаємо 40-річчя з часу утворення Вишгородського району – краю чарівного за красою, з розкішними лісами і пшени ... Читати далі »

13.04.2013

«Вважаю, що ми на правильному шляху»

«Вважаю, що ми на правильному шляху»

Команда однодумців, які тривалий час працюють разом, вважає себе дружньою та згуртованою і, мабуть, це дійсно так. Багаторічна спільна робота зближує людей. Це можна сказати й про сьогоднішній склад Вишгородської державної районної адміністрації. Проте, на цьому, як і будь-якому іншому, кораблі останнє слово за капітаном. Куди йти, де ост, вест, мілина, рифи… Він повинен знати правильний курс і передбачати шторм і штиль. На 40-му році дальнього плавання лайнера «Вишгородський район» цю важку місію виконує його керманич Олександр Приходько. Сьогоднішній голова Вишгородської РДА всю трудову 36-річну діяльність присвятив розвитку району, працюючи на різних посадах – від водія радгоспу «Комунар» у селі Любимівка до керівника району.

... Читати далі »

13.04.2013

Розуміння того, що вже зроблено, спонукає рухатися далі

Розуміння того, що вже зроблено, спонукає рухатися далі

Офіційно. 

Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 12 квітня 1973 року в Київській області був утворений Вишгородський район за рахунок відокремлення від територіально великого Києво-Святошинського району колишніх Димерського і Вище-Дубечанського районів (ліквідованих у 1962 році) і частини Іванківського району (правобережжя ріки Здвиж). 

Населення новоутвореного району становило близько 73 тисячі осіб, в тому числі міста Вишгорода – близько 14 тисячі осіб. 
13.04.2013

Тримайте планку, наступники!

Тримайте планку, наступники!

Сучасна медицина у Вишгородському районі створювалася протягом тривалого періоду завдяки багатьом поколінням фахівців-ентузіастів своєї справи. Цей процес триває і сьогодні. Проте, без тих, хто започатковував розвиток районної медицини, без сімейних династій, що стали стрижнем багатьох напрямів медичного забезпечення населення, без керівників, які не дозволили в складні історичні періоди занепасти цілій галузі, реформувати було б нічого. Ця стаття – як данина пошани та низький уклін людям у білих халатах, які, не зважаючи на всі труднощі, не покинули своєї справи та залишилися вірними клятві Гіппократа. 


На час створення Вишгородського ра ... Читати далі »

13.04.2013

Мистецтво творити для людей

Мистецтво творити для людей

Сорок років тому у новоствореному Вишгородському районі культурне надбання складалося з районного, міського, шести сільських та двох радгоспних будинків культури, 35 клубів, 44 бібліотек, музичної школи і 52 кіноустановок. Сьогодні мережа установ культури Вишгородського району має 82 заклади: районий будинок культури «Енергетик », будинок культури «Полісся» (Гаврилівка), 36 клубних установ, з яких 11 сільських будинків культури та 25 сільських клубів, 38 бібліотек, 4 спеціалізованих заклади початкової мистецької освіти, історико-культурний заповідник та Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році». 


Потужнішу і, на жаль, попу ... Читати далі »

13.04.2013

Без минулого немає і майбутнього

Без минулого немає і майбутнього

Вишгородщина свято пам’ятає цю давню мудрість, тому і вшановує історичну пам’ять про трагічні події нашого району й держави. 


Всього на території району знаходиться більше 120 пам’ятників історії та мистецтва, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною (братські могили, пам’ятні знаки на честь загиблих воїнів-односельців, пам’ятник В.І. Чапаєву). У Вишгороді зведені пам’ятний знак ліквідаторам аварії на ЧАЕС, пам’ятний знак жертвам Голодомору, пам’ятний знак на честь воїнів-афганців. Знаковою подією стало відкриття пам’ятника небесним покровителям міста Вишгорода страстотерпцям святим Борису та Глібу. 
13.04.2013

Сіяли добре, світле і вічне…

Сіяли добре, світле і вічне…

Після утворення Вишгородського району 21 травня 1973 року почав діяти Вишгородський районний відділ освіти. До новоутвореного відділу були передані Вахівська, Пилявська, Ровівська восьмирічки, Любимівська середня та Руднє-Димерська початкова школи Iванківського району, а також школи Лівого берега Дніпра від Жукина до Хотянівки і школи північної частини Києво-Святошинського району. 


Завідувачем районного відділу освіти був призначений П. В. Дворяк, який перебував на цій посаді до 1979 року. Крім нього, у відділі освіти на той час працювали ще чотири спеціалісти – інспектори В.В. Гамарис і М.Т. Гримальський, завідувач районного методичного ... Читати далі »

13.04.2013

Від першої особи

Від першої особи

Марія ЗАБЛОЦЬКА, 

вчитель початкових класів, Гаврилівка: 

– Я вчитель початкових класів. На освітянській ниві пропрацювала п’ятдесят років. За півстоліття багато змінилося у нашому житті – пережили багато історичних, економічних, культурних подій. Було лише відчуття новизни, коли приходив новий клас, адже кожна дитина, кожен рік навчання не схожі один на одного. Моя робота, як жодна інша, цікава і водночас відповідальна. 

13.04.2013

Головне завдання – зміцнення здоров’я

Головне завдання – зміцнення здоров’я

Працівники фізкультури та спорту Вишгородського району зробили черговий вагомий внесок у скарбницю спортивних трофеїв. Вперше за час існування району, за підсумками роботи у 2012 році в рейтингу серед територій Київської області, Вишгородщина посіла перше місце зі спортивно-масової та фізкультурної роботи. Про нинішній стан справ, майбутнє, проблеми та здобутки спортивної галузі розповів начальник відділу молоді та спорту Вишгородської РДА Микола ГОРОВИЙ. 


– Спортивно-масова та фізкультурна робота спрямована, перш за все, на забезпечення зміцнення здоров’я, виховання високих моральних якостей у молоді та підвищення авторитету району в Киї ... Читати далі »

13.04.2013