Головна » 2013 » Квітень » 13 » Вишгородському району – 40!
12:55
Вишгородському району – 40!
Зі святом тебе, древній 
і вічно молодий краю!

Шановні жителі Вишгородщини! 

У ці дні ми відзначаємо 40-річчя з часу утворення Вишгородського району – краю чарівного за красою, з розкішними лісами і пшеничними полями, родючими землями, блакитними озерами і річками, унікального своєю історичною минувшиною, неповторного за культурними традиціями, багатого на талановитих, щирих та працьовитих людей. 

Але головне багатство краю – це Ви, його жителі, невтомні трудівники та справжні патріоти рідної землі. Низький уклін та глибока шана працьовитим та щирим мешканцям краю, керівникам всіх рівнів, які очолювали район у різні часи його становлення та розвитку, усім, хто працював та працює на благо та звеличення Вишгородського краю! 

Впевнені, що наше спільне прагнення до позитивних змін забезпечить підвищення рівня та якості життя українського народу, щасливе майбутнє нащадків. 

Бажаємо міцного здоров’я, благополуччя і процвітання жителям Вишгородського краю! 

Анатолій ПРИСЯЖНЮК, 
голова Київської обласної державної адміністрації
Олександр КАЧНИЙ, 
Київської обласної ради

Дорогі земляки! 

Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди прекрасного свята – дня заснування нашого славного Вишгородського району! 

Багатовікова історія краю, сторінки якої закарбовані пам’ятними подіями і видатними постатями, становить особливу гордість за наш рідний край, початок якого йде від Київської Русі і козацької вольниці до сучасного економічно привабливого регіону. 

Сьогодні Вишгородщина є сучасним районом, який робить вагомий внесок у розвиток культури, збагачує вікові традиції нашого народу. Шановні мешканці Вишгородщини! Прийміть щиру подяку за вашу натхненну працю. Своїм талантом, невичерпною енергією ви щодня примножуєте добробут рідного краю, а разом з ним – усієї України. 

Бажаю всім міцного здоров’я й довголіття, родинного щастя, людської шани і вдячності. Нехай завжди будуть з вами натхнення та оптимізм, здійсняться найзаповітніші мрії та сподівання! 

Ярослав МОСКАЛЕНКО, 
народний депутат України 

Шановні жителі Вишгородського району! 

За 40 років Вишгородський район пройшов непростий, але славний шлях свого становлення. Це і будівництво Київської ГЕС, яка дала поштовх розвитку району, і створення нових, сучасних промислових та сільськогосподарських підприємств. 

Важко осягнути, скільки добрих справ зроблено руками наших предків протягом тисячоліть. Наш сивочолий край – джерело українського християнства – пам’ятає перших руських князів, які заповіли нам державність, пам’ятає велич Києва, північним форпостом якого був протягом століть. Наша славна земля пам’ятає переможні визвольні війни козацької доби і боротьбу за незалежність України на початку XX століття. Вишгородчани, як діти своєї землі, ніколи не забудуть трагедію Голодомору, ніколи не заростуть стежки до обелісків солдатів Великої Вітчизняної, які щедро полили кров’ю придніпровську землю і ціною свого життя захистили майбутнє наступних поколінь українського народу. 

40 років для краю з багатовіковою історією – зовсім небагато. Але це новітня сторінка нашої історії, перевірка на здатність бути достойними продовжувачами великих справ попередніх поколінь. Сьогодні Вишгородський район є одним з найкращих районів Київської області. І саме наша з вами сумлінна праця, помножена на надбання наших пращурів, є висхідною для позитивних зрушень і динамічного розвитку. 

У цей ювілейний для району рік бажаємо вам, дорогі земляки, щастя і благополуччя, мирного неба, успішної праці для подальшого розквіту нашої Вишгородщини. 

Олександр ПРИХОДЬКО, 
голова райдержадміністрації 
Олександр НОСАЛЬ, 
голова районної ради

Моя Вишгородщино! 

Мов чайка розкинула крила над морем – 
На двох берегах моя рідна земля: 
Річки повноводі, ліси неозорі, 
У злоті колосся безкраї поля. 

Колиску держави Руси-України 
На схилах Дніпра вільний вітер гойдав, 
У Вищому граді Святої княгині 
Нам правду віків заповів Ярослав. 

У пам’яті серця навічно із нами 
Бориса і Гліба живі імена, 
Малинові дзвони лунають у храмі – 
І музика в душах звучить осяйна. 

Не раз насувалась ворожа навала 
І вишгородчани у смертнім бою 
За Київ великий стіною ставали, 
За неньку Вітчизну, за долю свою. 

Світанки над Київським морем зоріють, 
Наснагу дарують на дні трудові. 
За покликом серця працюють і мріють, 
І творять майбутнє краяни мої. 

Моя Вишгородщино, рідний мій краю, 
У праці окриленій – доля твоя, 
Минулого слава тебе осяває, 
Зорею ясною горить майбуття. 

Петро Паливода с. Лебедівка

Переглядів: 654 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus