Головна » 2013 » Січень » 12

«На небі зірка ясна засяяла...»

«На небі зірка ясна засяяла...»

Гарною традицією стали вітання з Новим роком та різдвяними святами від фольклорного колективу «Лютізька левада» з Лютіжа під керівництвом Валентини Головко. До речі, цього року колектив відзначить 20-річчя створення. 


Ці вітання у формі новорічних пісень, різдвяних колядок, жартів звучали для багатьох городян, в основному мам із маленькими дітьми, що облюбували собі для прогулянок площу біля пам’ятника святим Борису і Глібу у Вишгороді, для колективів управлінь, відділів, служб райдержадміністрації та районної ради. Не забули завітати майстри народної пісні і в редакцію газети «Слово». 
12.01.2013

Будівничі Вишгородського краю

Будівничі Вишгородського краю

Районний спорткомітет, районна організація республіканського товариства «Колос» (голова Олександр Володимирович Волкотруб) провели серйозну роботу по оздоровленню спортивного руху в районі, залучаючи до нього трудові колективи, школи, громадські організації. Організували спортивні колективи з легкої атлетики, спортивної гімнастики, водного спорту, волейболу, фехтування, тенісу. Разом із сільськими радами, радгоспами, приводили в порядок спортивні майданчики, стадіони, інші спортивні споруди. Успішно діяв яхт-клуб спортивного товариства «Водник» на Київському водосховищі. У Вишгороді було відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу (директор Олександр Тихонович Когут), спортивна організація будівництва Київської ГЕС привела в порядок міський стадіон. Під безпосереднім керівництвом голови рай ... Читати далі »

12.01.2013

Гумати – добриво і стимулятор

Гумати – добриво і стимулятор

Гумати – натрієві та калієві солі гумінових кислот, хімічна основа гумусу грунтів, його концентрат. А гумус – основа активності і стабільності більшості біохімічних грунтових процесів. 


Гумус утворюється при розкладанні грунтової органіки мікробами грунту. Нагромаджується при нестачі кисню (анаеробний процес). При надлишку кисню – окислюється і вивітрюється (результат постійної оранки). Природно, чим більше рослинних залишків, тим швидше нагромаджується і гумус. Головні умови накопичення гумусу – маса органіки і достатній анаеробний шар. Саме така компостна купа або висока грядка. Такий і грунт, постійно мульчований органікою і оброблюван ... Читати далі »

12.01.2013

Як народжувалася «Снігова Королева»

Як народжувалася «Снігова Королева»

Після тріумфальної районної ялинки мені захотілося розпитати основних магів цього чарівного дійства – головного режисера казки «Снігова Королева» і майстра по костюмах, як їм вдалося створити таку дивовижну виставу. Першою мені зустрілася художник-модельєр Світлана Матюк. 

– Вбрання, в яке одягнені діти, має якусь магічну силу. Воно заворожує і дія сприймається, як справжня. Як Вам це вдається, де знаходите образи для своїх костюмів? 

– Натхнення приходить згори, з космосу, наче осяяння. Вигадуєш тему, ходиш вулицею чи сидиш удома, дивишся, думаєш, інколи з цим ляг ... Читати далі »

12.01.2013

Нова шопка і розкішний концерт – для старопетрівчан

Нова шопка і розкішний концерт – для старопетрівчан

На Різдво у храмі Казанської ікони Пресвятої Богородиці, що у селі Старі Петрівці, відбулося урочисте богослужіння на чолі з настоятелем храму протоєреєм Святославом Іванцівим. Прихожани храму також оглянули нову шопку. А після літургії вони мали змогу послухати святковий концерт у виконанні учасників художньої самодіяльності й церковного хору. За словами глядачів та настоятеля храму, такий професійний урочистий церковний спів вони почули вперше. 

 
P.S. Можливо, хтось і досі не знає, що таке шопка. Це скульптурна композиція, що зображає віфлеємську стайню у ніч Різдва Христового. Вона може бути виконана як в мініатюрі, так і в реальному розмірі. Обов’язковими елементами шо ... Читати далі »

«Краєвиди Київщини» – в акварелях

«Краєвиди Київщини» – в акварелях

У приміщенні Київської обласної державної адміністрації розгорнуто виставку акварелі заслуженого художника України Анатолія Марчука, присвячену 80-річчю утворення Київської області. Виставка талановитого митця триватиме до 1 лютого. 


Анатолій Марчук – один із провідних художників України. Його мистецтво базується на міцній реалістичній основі, на вправному рисунку. Підвалини його професіоналізму сягають ще періоду навчання в майстерні книжкової графіки професора Василя Чебаника в Київському художньому інституті. Окрім малярських технік, йому підвладні техніки графічні: малюнок, гравюра, офорт тощо. В експозиції представлено 30 графічних т ... Читати далі »

12.01.2013

Різдвяні колядки в Національній філармонії

Різдвяні колядки в Національній філармонії

«…Близько сотні школярів у бордових накидках, дзвіночками лунають різдвяні к олядки...». Це не уривок із сімейної різдвяної комедії «Один вдома 2», а американський диригент-волонтер Констанція Фортунато разом із дітьми знову створює музичні дива на сцені Національної філармонії України з концертною програмою «Різдвяні співи». 


Напередодні Святого вечора вишгородські дітлахи знову співали різдвяні колядки на підмостках однієї з головних сцен України. Урочистий концерт відбувся за сприяння благодійного фонду «Джерело надії» та народного депутата України Ярослава Москаленка. 

Готувалися до ви ... Читати далі »

12.01.2013