Головна » Новопетрівська громада

Фестиваль пісні та ремесел

Фестиваль пісні та ремесел

У день Святої Трійці, багатьом людям нашого району пощастило потрапити на фестиваль української пісні та ручних ремесел, який уже вчетверте відбувся у селі Нові Петрівці, на Межигірському узвозі. 

 
Початок фестивалю ознаменувався молебнем, який відправили шість священиків Української православної церкви Київського патріархату. Новопетрівський сільський голова Родіон Старенький гостинно зустрічав гостей, висловлюючи надію на те, що 4 роки тому започаткований фестиваль матиме майбутнє, бо проходить він у святих межигірських місцях.
 
Незмінним організатором фестивалю є Геннадій Миколайович Ніколаєнко ... Читати далі »

«Традиційно зберемося 22 червня!»

«Традиційно зберемося 22 червня!»

Мешканець села Нові Петрівці Петро Сторчеус у ці дні зустрічає за святковим столом свою велику родину та друзів. І так, традиційно, кожного 22 червня, вже 68 років поспіль. Справа в тому, що 20 червня у Петра Івановича день народження, а 22 червня інша відома історична дата – початок Великої Вітчизняної війни, у котрій Петро Іванович брав безпосередню участь. 

 
– Цього року у мене ювілей – 90 років, – розповідає Петро Іванович. – Тож крім рідних та друзів, завітають офіційні делегації. Ніколи про мене не забувають і сільська рада, і керівництво району. Дуже гарне ставлення. Головне не подарунки, а те, що прийдуть і поспілкуються. На травневі свята завжди з ... Читати далі »

Пам’ять для сучасників

Пам’ять для сучасників

Нещодавно в національному музеї «Битва за Київ у 1943 році» в с. Нові Петрівці було відкрито барельєфну експозицію «Стіна героїв», на якій зображено одинадцятьох уродженців Вишгородського району. Створено барельєф майже 30 років тому, але світ його побачив лише цьогоріч. 

 
Пам`ятаю, коли я була ще зовсім малою, моя бабуся заспівала мені рядки із трагічної пісні: 
 
«22 июня ровно в четыре часа 
Киев бомбили, нам объявили, 

«Казкове дитинство»

«Казкове дитинство»

В Нових Петрівцях, на території державного музею-заповідника «Битва за Київ 1943 року» вперше відбувся фестиваль «Казкове дитинство». Організатори – Новопетрівський сільський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Новопетрівською сільрадою та молодіжним клубом «Легіон» з Литвинівки. На фестиваль були запрошені команди новопетрівських шкіл – «Факел» ЗОШ І-ІІІ ст. №1, команда ЗОШ І-ІІ ст. №2, команда «Люди» з Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3. Кожна команда повин на була придумати собі власну форму, назву команди, емблему і девіз. 

 
Під час фестивалю діти відвідали музей, де екскурсовод пров ... Читати далі »

«Стіна Героїв» – як увічнення пам’яті

«Стіна Героїв» – як увічнення пам’яті

На території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році», що у Нових Петрівцях, відбувся мітинг, приурочений відкриттю барельєфної експозиції «Стіна Героїв», присвяченої Героям Радянського Союзу, уродженцям Вишгородського району. В урочистостях взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, народний депутат України Ярослав Москаленко, заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил генерал-лейтенант Юрій Думанський, голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Приходько, голова Вишгородської районної ради Олександр Носаль, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники громадських організацій та релігійних конфесій, учні місцевих шкіл та просто небайдужі громадяни.  ... Читати далі »

Рятувальники – у «Любистку»

Рятувальники – у «Любистку»

На днях до маленьких вихованців Вишгородського районного дитячого будинку «Любисток», що у Нових Петрівцях, завітали несподівані гості – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

 
З перших хвилин діти юрбою оточили рятувальників – всім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Спочатку гості нагадали малечі правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, розповіли цікаві історії з життя пожежно-рятувальної служби краю та показали пізнавальні мультфільми. Дітлахи із задоволенням брали участь у проведенні запропонованих конкурсів та вікторин на протипожежну тематику. Одним із повчальних моментів тематичного заходу було навчан ... Читати далі »

« 1 2 3 4