Головна » 2013 » Березень » 16 » Рятувальники – у «Любистку»
12:41
Рятувальники – у «Любистку»

На днях до маленьких вихованців Вишгородського районного дитячого будинку «Любисток», що у Нових Петрівцях, завітали несподівані гості – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

 
З перших хвилин діти юрбою оточили рятувальників – всім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Спочатку гості нагадали малечі правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, розповіли цікаві історії з життя пожежно-рятувальної служби краю та показали пізнавальні мультфільми. Дітлахи із задоволенням брали участь у проведенні запропонованих конкурсів та вікторин на протипожежну тематику. Одним із повчальних моментів тематичного заходу було навчання вихованців закладу правилам користування вогнегасником у випадку виникнення пожежі. 
 
Вихователі дитбудинку спільно з рятувальниками провели навчальну евакуацію дітей при виникненні пожежі в одному із приміщень закладу. Прибулі підрозділи Держслужби ліквідували умовну пожежу. А на завершення всі бажаючі могли сфотографуватися в пожежно-рятувальному автомобілі. Найспритніші навіть встигли відчути себе водієм пожежного автомобіля, сівши за кермо. Всі отримали вдосталь позитивних емоцій і найголовніша мета була досягнута, адже діти усвідомили, що у багатьох випадках саме від їх знань, навичок та умінь залежить життя і здоров’я. 
 
Практика показує, що дитячих трагедій можна уникнути, якщо навчити дітей азам безпечної життєдіяльності. І чим раніше ознайомити дитину з основними правилами безпеки, тим менше в майбутньому буде горя. 
 
Відділ роботи із ЗМІ 
та громадськістю ЦЗД ГУ
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 483 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus