Головна » 2018 » Лютий » 15

Портретне інтерв’ю Олени Сіньової

Портретне інтерв’ю Олени Сіньової

Як часто ви робите те, що вам подобається? Можливо, варто робити це частіше? Не важливо, що це. Зайва цукерка, малювання, танці чи прогулянка. А чи замислювалися, що слабкість може стати вашою силою? Якщо ви полюбляєте смаколики, можете створити власну кондитерську. Якщо захоплюєтесь малюванням –художню майстерню. Наша нова знайома Олена Сіньова завжди крокувала за покликом душі. Їй подобається шити, і вона створює надзвичайно милі іграшки, які ощасливлюють її та інших людей. Про нюанси створення іграшок власноруч – у нашому інтерв’ю.
– Доброго дня, Олено! Розкажіть читачам «Слова» про себе. Як Ви стали майстринею іграшок?

– Скільки себе пам’ятаю – завжди шила. В дитинстві – для ляльок, гардероб у них був велик ... Читати далі »

Жінки Київської Русі

Жінки Київської Русі

Нещодавно світ побачив монументальний фотопроект  – календар на 2018 рік  «Велична епоха української жінки», де в образах княгинь Київської Русі виступили відомі жінки в галузі культури і громадської діяльності. Ініціатором створення календаря стала голова Асоціації тваринників України, співвласник «AVA Group» Ірина Паламар, а стилістом і автором образів виступила дизайнер Катерина Потлова. Фотограф проекту – Дарина Тищенко-Журавель.
Це вже другий фотопроект, створений за ініціативою Ірини Паламар. Минулого року відомі українські жінки сфотографувалися у вишуканому українському одязі для календаря «Агро-2017», покликаного підняти престиж української аграрної галузі. Нинішній фотопроект присвячений українській жінці, її ролі в і ... Читати далі »

В. Щербицький: «А що скажуть люди?»

В. Щербицький: «А що скажуть люди?»

Радянська спадщина в Україні — це не лише пам’ятники Леніну та культурні стереотипи, а й велика і розгалужена  інфраструктура, промисловість. Те, що Україна досі є космічною державою — це теж, щоб дехто знав, радянський спадок. Очевидно, що неоднозначність радянського минулого викликає багато рефлексій на різні теми, пов’язані із СРСР. Наприклад, у дослідженнях «радянського» періоду багато тем залишаються поза увагою дослідників, основна увага акцентується лише на негативному (репресії, голодомори, русифікація). До того ж часто «радянське» оцінюється як щось статичне, нединамічне, суто негативне. Але радянська Україна часів Кагановича і Косіора — це не радянська Україна Шелеста і Щербицького.
На роки перебування В. Щербицького ... Читати далі »