Головна » 2018 » Лютий » 15 » Жінки Київської Русі
17:36
Жінки Київської Русі

Нещодавно світ побачив монументальний фотопроект  – календар на 2018 рік  «Велична епоха української жінки», де в образах княгинь Київської Русі виступили відомі жінки в галузі культури і громадської діяльності. Ініціатором створення календаря стала голова Асоціації тваринників України, співвласник «AVA Group» Ірина Паламар, а стилістом і автором образів виступила дизайнер Катерина Потлова. Фотограф проекту – Дарина Тищенко-Журавель.
Це вже другий фотопроект, створений за ініціативою Ірини Паламар. Минулого року відомі українські жінки сфотографувалися у вишуканому українському одязі для календаря «Агро-2017», покликаного підняти престиж української аграрної галузі. Нинішній фотопроект присвячений українській жінці, її ролі в історії і річниці хрещення Київської Русі, бо наші жінки від природи наділені гострим розумом, неприборканою енергією, широтою поглядів і непохитною волею. Жінки-правительки, так само як і чоловіки, вершили державні справи. І багато в чому саме завдяки жінкам Київська Русь прославилася не лише як одна з найбільших держав середньовічної Європи, а й як найрозвиненіша країна з високим рівнем культури і освіти.
Дванадцять відомих українок зробили фото у старовинному вбранні. У проекті взяли участь артистки Наталія та Ольга Сумські, співачки Ірина Білик, Ольга Горбачова та Катерина Бужинська, журналістки Тетяна Будь і Катерина Лисенко, Владислава Рутицька, віце-президент фонду «SigmaBleyzer», заступник міністра юстиції України Наталія Бернадська, а також директор Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко.

Інф. «Слова» 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 675 | Додав: slovo
comments powered by Disqus