Головна » 2016 » Липень » 04

Вахівчани – з новим Будинком культури

Вахівчани – з новим Будинком культури

Напередодні Дня молоді, 24 червня, жителі Вахівки урочисто зустрічали поважних гостей. Приводом для свята стало відкриття місцевого Будинку культури після капітального ремонту, адже до цього часу збудований власними силами жителів села у 1956 році «клуб», піддавали лише косметичному ремонту.
Розділити радісну подію з мешканцями села завітали заступник голови райдерж­адміністрації з гуманітарних питань Марина Мельник, заступник голови районної ради Анатолій Потапенко,  Вахівський сільський голова Валентина Жарська та депутати районної ради Оксана Тарасенко і Михайло Якимчук.
Марина Мельник привітала жителів села з подією та зазначила, що Будинок культури – це заклад, у першу чергу, для розвитку талантів у молоді, адже вони наше майбутнє.
З вітання ... Читати далі »

Славна історія ДВФ

Славна історія ДВФ

27 червня виповнюється 85 років з дня створення Дніпровської військової флотилії. Саме в цей день в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відкрито виставку «Дніпровська військова флотилія 6.1931-7.1940 рр.». Ініціатором виставки став Сергій Гафаров, який вже давно цікавився історією Дніпровської, а згодом Пінської флотилії, збирав  артефакти, пов’язані з ними.
Дніпровська військова флотилія (ДВФ) була створена на базі Окремого загону суден  ріки Дніпро. На той час Дніпро був оперативно-стратегічною магістраллю, безпосередньо виходив до кордонів СРСР.
За роки існування флотилії в її складі проходили термінову службу сотні червонофлотців. І це був неоціненний досвід, що незабаром знадобився їм у війні проти нацистської ... Читати далі »

Зодчий, який подарував нам місто

Зодчий, який подарував нам місто

Василь Климик народився 26 червня 1946 року в місті Череповці Вологодської області в сім’ї військовослужбовця.
Середню школу закінчив у 1964 році на Житомирщині, куди повернувся батько після звільнення в запас. Після школи працював художником-оформлювачем Житомирського Будинку офіцерів. У 1971 році закінчив архітектурний факультет Київського інженерно-будівельного інституту. Був членом студентського літературного гуртка, друкував у місцевій газеті свої перші вірші.     
 Після закінчення інституту працював архітектором в інституті «Теплоелектропроект» у Ташкенті. Потім служив в армії. З 1972 по 1980 рік працював районним архітектором Вишгородського району. З 1980 року – на творчій роботі, працює як художник-архітектор у різних жанрах: ... Читати далі »