Головна » 2016 » Травень » 19

Ікона Вишгородської Богородиці: благодать для нашого краю

Ікона Вишгородської Богородиці: благодать для нашого краю

Минулої неділі о 10.30 Отець і Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Патріарх Святослав завітав до Собору Вишгородської Богородиці з нагоди десятої ювілейної прощі. Зустрічали шановного гостя духовенство та паломники з усіх куточків України, громадськість. У знаковій для Вишгородщини події взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Горган та голова районної ради Ростислав Кириченко.
14 травня вірні та духовенство Української греко-католицької церкви здійснили паломництво (вирушили пішою ходою та велоколоною) з Києва до Собору Вишгородської Богородиці, у якому знаходиться список (копія) ікони Вишгородської Богородиці (більше знаної як Володимирська). Пам’ятаючи про історичне походження цієї ікони, УГКЦ дбає про відновлення духовної слави цього святого міс ... Читати далі »

Сталінська тінь над Україною

Сталінська тінь над Україною

Минулої неділі в Україні  вшановували  День пам’яті і скорботи жертв, які загинули або постраждали в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму. Щороку в третю неділю травня по всій Україні проводяться жалобні заходи присвячені пам’яті про ті страшні події.
2 червня 1937 року було прийнято постанову Політбюро ЦК ВКП (б) «Про антирадянські елементи», відповідно до якої 5 серпня 1937 року вийшов наказ НКВС СРСР, який поклав початок масовим репресіям. Уже до середини листопада 1938 року без суду було винесено 681692 смертних вироки, які виконувалися негайно. Більше 1,7 мільйонів людей було відправлено в табори.
Згідно із даними розсекречених архівів і документів СБУ, в Україні з 1935 по 1951 рік жертвами розкуркулення стали понад ... Читати далі »

Моя вулиця – моя родина

Моя вулиця – моя родина

Село Лютіж завжди славилось культурою щирої душі. Саме тут  1 травня лютіжани вирішили провести абсолютно новаторське, тепле та родинне свято – День вулиці. 
Коли останнього разу ви приходили до свого сусіда по сіль у гості? Та чи взагалі ви знаєте своїх сусідів в обличчя? На жаль, так склалося, що сучасний темп життя змушує нас бігти швидше, час від часу викидати щось зі старих речей. Поступово ми відходимо від нашої культурної ментальності бути серед людей і народу. Ідеш увечері вулицею – порожньо: ні дітей, ні молоді, ні бабусь з дідусями – усі зайняті своїми особистими справами.
Вулиця  Максима Рильського завжди була багата на особливих людей. Зокрема, тут ще пам’ятають дітьми народного депутата Верховної Ради Ярослава Москаленка та В&r ... Читати далі »