Головна » 2013 » Вересень » 7 » Горять сувидські зорі над Десною…
10:30
Горять сувидські зорі над Десною…

Щорічно наприкінці літа відзначають День села мешканці відразу двох наддеснянських сіл. Сталося так і 25 серпня цього року. 

 
Біля сільського будинку культури було людно, адже це свято для жителів Сувида та Боденьок – одне з найулюбленіших, домашніх, так би мовити. По-перше, останні літні дні і погода сонячна та тепла. По-друге, практично завершується збір врожаю. Пройшли Спасівські свята, тож досхочу можна ласувати яблуками, медом та горіхами – чого багато в цих щедрих краях. Потретє, є чому радіти і сельчанам поважного віку. Адже один з них Микола Зіновійович Ходарченко нещодавно відзначив 100 років, тож є на кого рівнятися і молодшим ветеранам, і сільській молоді! 
 
Згідно з традицією урочистості розпочалися привітаннями сільського голови Сергія Михайленка. Він згадав основні віхи життя і розвитку села, відзначив досягнення, окреслив проблеми, що необхідно розв’язувати вже сьогодні, намітив найближчі перспективи, над якими мають сельчани працювати. Словом, як і належить у свято – похвалив та підбадьорив. Згадав про газифікацію сіл напередодні минулого опалювального сезону, споруджений та введений в експлуатацію дитячий майданчик – свідчення постійної турботи районної та сільської влади про теперішнє та й майбутнє покоління громади двох сіл, розповів про початок роботи фермерського господарства «Мрія», яке взяло в оренду паї місцевих жителів. Це гарний приклад співпраці влади та агробізнесу. 
 
– День села, а в нашому випадку двох сіл, демонструє впевнену ходу вперед, – зауважив у своєму виступі депутат райради Анатолій Корзаченко, – свідченням цьому є програма «Турбота», яка крок за кроком втілюється у життя не десь у районі, чи на теренах області, а тут, у нашому селі. Це і освітлення вулиць, що засяяло над Десною цього року, і газ в багатьох оселях, і дитячий майданчик. Зрозуміло, що без постійної уваги та всебічної підтримки з боку депутата Верховної Ради України Ярослава Москаленка, голови райдержадміністрації Олександра Приходька та голови райради Олександра Носаля, ці справи не вдалося б зробити так швидко. 
 
Святковим концертом привітали добрих сусідів художній колектив «Пірнівчанка» та вокальний ансамбль «Оси». 
 
А хто за домашніми справами не встиг перекусити, то на святі можна було спробувати смачної гартаначки (картопля з пшоном та засмажена шкварками), одливанки й юшки із смачної деснянської рибки, та багато чого ще було на щедрому осінньому столі. Для малих мешканців села, та й для дорослих, було вдосталь кавунів та винограду, щоб відвести солодким душу. І погода не підвела, і свято вдалося. 
 
Сільський голова Сергій Михайленко та громада вдячні депутатському корпусу, виконкому сільської ради та підприємцям за підтримку в організації свята. 
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Категорія: Сувидська громада | Переглядів: 855 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus