Головна » 2019 » Квітень » 26

Мелодія сірникового дива

Мелодія сірникового дива

У Вишгородському історико-культурному заповіднику в рамках відзначення Міжнародного дня пам’яток і визначних місць 18 квітня відбулося відкриття виставки заслуженого художника України Йосипа Осташинського «Передзвони минулого та сучасного» та круглий стіл «Актуальні проблеми збереження та вивчення літописного Вишгорода». 
Йосип Борисович – автор незвичайного творчого жанру. Самобутній майстер творить свої картини із… сірників. Начебто проста техніка, та спробуйте скласти з них щось найпростіше, наприклад, криницю. І ви будете вражені: скільки витонченості розкривається навіть у такій, на перший погляд, нескладній праці.  А перша спроба змайструвати щось із маленьких дерев’яних сірників виникла після поїздки до старовинного міс ... Читати далі »

Українська Богемія – Білий вир

Українська Богемія – Білий вир

А ви ніколи не були у Демидові? Це княже, дуже давнє місто. Згідно легенд, ще до татарської навали тут діяло понад шістдесят церков. Нащадки давніх князівських родів і досі живуть у цьому містечку. Один із храмів стояв за могутнім земляним валом, який зберігся і до сьогодні. Коли жахливі нападники обступили місто, настоятель храму, щоб не давати на поталу церковні мідні дзвони, заховав їх десь у глибинах Ірпеня, якраз навпроти Білого виру. Розповідають, що на великі релігійні свята звучання тих дзвонів можна почути над Ірпенем, але для цього необхідно спуститися до самої води і низенько вклонитися. Ось він – Білий вир... найкращий курорт Київщини. Так і хочеться кинутися вниз, до Білого виру, до джерельного Ірпеня.
Старожили розповідають, що до татаро-монгольського нашесття у 12 ... Читати далі »

Наші діти під парасолькою права

Наші діти під парасолькою права

У Вишгородській райдержадміністрації відбувся соціально-правовий захід «Під парасолькою права», організований службою у справах дітей та сім’ї. 19 квітня учасниками станційного експресу стали 120 учнів та вчителів із двадцяти чотирьох шкіл району. 
Точкою відліку стала «Станція творчості». Відповідно до ст. 29 Конвенції про права дитини учасники представили малюнковий калейдоскоп на тему: «Я маю право».
Наступною була «Станція дружби» (ст. 37-39 Конвенції про права дитини). Учні мали змогу ознайомитись із роботою органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, взяли участь в екскурсії «Коридорами влади». Вони завітали до кабінетів голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, голови районної ра ... Читати далі »

Революція бюлетенями

Революція бюлетенями

У неділю, 21 квітня, пройшов другий тур виборів Президента України. Із 08:00 до 20:00 виборці мали змогу віддати свої голоси за одного з двох кандидатів. 
Після закриття виборчих дільниць було оприлюднено дані Національного екзит-полу, за якими Володимир Зеленський набрав 73% голосів, чинний Президент Петро Порошенко – 25,5%. Наразі Центральна  виборча комісія опрацювала 100% протоколів, і дані екзит-полу підтвердилися. Шоумен та бізнесмен отримав 73,22% голосів виборців. За чинного Президента Петра Порошенка проголосували 24,45% українців. Ще 2,31% виборців свої бюлетені зіпсували, адже у них вже немає графи «проти всіх».
Найбільше підтримали Володимира Зеленського у Луганській (89,36%), Дніпропетровській (87,25%) і Одеській (87,21%) областях. Хоча у всіх, окрім Львівської, Зеле ... Читати далі »