Головна » 2019 » Квітень » 26 » Наші діти під парасолькою права
08:52
Наші діти під парасолькою права

У Вишгородській райдержадміністрації відбувся соціально-правовий захід «Під парасолькою права», організований службою у справах дітей та сім’ї. 19 квітня учасниками станційного експресу стали 120 учнів та вчителів із двадцяти чотирьох шкіл району. 
Точкою відліку стала «Станція творчості». Відповідно до ст. 29 Конвенції про права дитини учасники представили малюнковий калейдоскоп на тему: «Я маю право».
Наступною була «Станція дружби» (ст. 37-39 Конвенції про права дитини). Учні мали змогу ознайомитись із роботою органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, взяли участь в екскурсії «Коридорами влади». Вони завітали до кабінетів голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, голови районної ради Ростислава Кириченка, Вишгородського міського голови Олексія Момота, заступників голови райдержадміністрації Тетяни Волотовської та Юрія Деркача, керівника апарату адміністрації Вікторії Потапенко, начальника служби у справах дітей та сім’ї Ольги Мельник, начальника загального відділу апарату адміністрації Юлії Фещенко, начальника відділу агропромислового розвитку адміністрації Василя Хом’ячука, начальника центру надання адміністративних послуг адміністрації Ольги Камінської. Також учні відвідали Вишгородську редакцію районного радіомовлення та редакцію газети «Слово».
Далі учнівський «експрес» перемістився до великої зали адмінбудинку, де до учнів звернулися голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, начальник служби у справах дітей та сім’ї Київської ОДА Дмитро Вітов, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Волотовська, начальник служби у справах дітей та сім’ї Ольга Мельник, директор Вишгородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Ворвинець, начальник відділу філії державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області, підполковник внутрішньої служби Юрій Качкан, інспектор відділу ювенальної превенції головного управління національної поліції у Київській області Наталія Волуйко, начальник Вишгородського бюро правової допомоги Вишневського місцевого центру з надання вторинної допомоги Наталія Кожана.
Старшокласники також представили змістовні виступи відповідно до статей Конвенції про права дитини.
Доповідачі Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» презентували відео-
ролик на тему «Я маю право на захист життя та здоров’я» (ст. 6 Конвенції про права дитини). Учні Глібівської ЗОШ І-ІІ ст. та Лютізької ЗОШ І-ІІІ ст. досконало розкрили тему права дитини на свободу думки (ст. 12-13 Конвенції про права дитини).
Учні ОЗНЗ «Катюжанська ЗОШ І-ІІІ ст.» у своїй презентації порушили актуальну і по-справжньому дорослу тему «Я маю право на захист від усіх форм насильства» (ст. 19 Конвенції про права дитини).  Представники НВК «Димерська гімназія – ЗОШ І ст.» підвели підсумок учнівських виступів презентацією на тему «Я маю право на отримання правової допомоги для здійснення свого захисту» (ст. 40 Конвенції про права дитини).
Начальник служби Ольга Мельник підвела підсумок соціально-правового заходу, подякувала всім за співпрацю та відзначила подарунками представників учнівських колективів, які підготовили презентації.

Інф. РДА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 757 | Додав: slovo
comments powered by Disqus