Головна » 2018 » Червень » 07

«Старожитності Вишгородщини»

«Старожитності Вишгородщини»

31 травня у великому залі адмінбудинку Вишгородським історико-культурним заповідником за доброю традицією було проведено науково-практичну конференцію «Старожитності Вишгородщини». На XXIV історичну конференцію завітали голова Вишгородської райдержадміністрації Вячеслав Савенок, заступник голови Вишгородської районної ради Марина Ганіцька, депутат Київської обласної ради Андрій Пещерін, Вишгородський міський голова Олексій Момот, секретар Вишгородської міської ради Тетяна Бражнікова, друзі та колеги ВІКЗ, колектив заповідника і небайдужі мешканці Вишгородщини.
Директор Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук Влада Литовченко розпочала конференцію із подяки за підтримку роботи заповідника та проведення XXIV конференції «Старожитності ... Читати далі »

Із любов’ю, для дітей

Із любов’ю, для дітей

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це не тільки веселе свято, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб у майбутньому вони стали хорошими батьками і гідними громадянами своєї країни. У кожному куточку Вишгородського району проводились різноманітні заходи.

Доброю традицією для дорослих стало до Дня захисту дітей вітати малечу з цим святом. Цього року свято відбулося на території музею – заповідника «Битва за Київ у 1943 році» під патронатом голови Вишгородської районної ради Ростислава Кириченка. 
Організували захід ГО «Асоціація багатодітних родин «Перлина», яка об’єднує та опікується дітьми з сімей пільгових категор ... Читати далі »

Співочі таланти України

Співочі таланти України

У Міжнародний день захисту дітей, 1-го червня, у Жовтневому палаці відбувся фінал Київського обласного етапу відбору Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України», який проходить вже вдруге по всій Україні. 37 співаків віком від 7 до 14 років з усіх куточків Київської області боролися за можливість представляти Україну на світовому вокальному конкурсі в Італії «Sanremo Junior». 
«Учасники конкурсу «Яскраві діти України» отримують додаткові можливості для творчої самореалізації. У минулому році наші учасники брали участь у концерті до 85-річчя Київської області, де виступили на одній сцені разом з Тіною Кароль. А також зірвали аншлаг на столичній сцені Палацу «Україна» на концерті Тараса Петриненка. Діти з н ... Читати далі »

Як оформити спадщину через суд?

Як оформити спадщину через суд?

«Я все життя прожила у хаті, яку будували батьки. Тоді про всілякі документи не дуже думали. Просто сільська рада виділила землю, там і побудували. Батьки давно померли і жодних документів не залишили. Чи можу я якось оформити цю землю й хату на себе без заповіту? Куди і як мені звернутися? Хочу зазначити, що я єдина дочка, тому жодних конфліктів тут бути не може».

Тамара СЛАЙКО.

 

Консультує міністр юстиції України Павло ПЕТРЕНКО.
Спадкування – це перехід прав та обов’язків (спадщини) від особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти ї ... Читати далі »