Головна » 2018 » Червень » 7 » Співочі таланти України
17:03
Співочі таланти України

У Міжнародний день захисту дітей, 1-го червня, у Жовтневому палаці відбувся фінал Київського обласного етапу відбору Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України», який проходить вже вдруге по всій Україні. 37 співаків віком від 7 до 14 років з усіх куточків Київської області боролися за можливість представляти Україну на світовому вокальному конкурсі в Італії «Sanremo Junior». 
«Учасники конкурсу «Яскраві діти України» отримують додаткові можливості для творчої самореалізації. У минулому році наші учасники брали участь у концерті до 85-річчя Київської області, де виступили на одній сцені разом з Тіною Кароль. А також зірвали аншлаг на столичній сцені Палацу «Україна» на концерті Тараса Петриненка. Діти з нашого проекту відкривали фінал Кубка України з футболу у Дніпрі. Кращі голоси проекту відвідали Азербайджан, де мали приголомшливий виступ у рамках Baku Jazz Fest-2017. А наша переможниця Ліза Волощенко здобула друге місце на світовому вокальному конкурсі «Sanremo Junior» в Італії», – прокоментував засновник конкурсу народний депутат України Ярослав Москаленко.
Стартував конкурс, за доброю традицією, із Київщини, кожен куточок якої представляв найсильніший вокаліст, якого обрали мешканці району, міста. Розпочався конкурсний відбір з приємних та солодких подарунків для прихильників, які приїхали підтримати того чи іншого учасника. Відкрила співоче змагання ведуча Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України», яка презентувала на сцені нову пісню співачки Illaria. Оцінювали виступи трьох вікових категорій учасників народний депутат України Ярослав Москаленко, народні артисти України Тарас Петриненко та Юрій Рибчинський, українська співачка, композитор та викладач Illaria, український музичний продюсер і композитор Руслан Квінта, українська співачка та автор пісень Tayanna. Усі учасники співали під акомпанемент гурту «Bright band» (засновник та керівник Іван Лопухов). На конкурс «Яскраві діти України» завітали шановані гості – представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко та переможниця 8 сезону телевізійного співочого талант-шоу «Голос країни» Олена Луценко. 
«На наших очах народжується феноменальна можливість для кожної дитини нашої країни, яка має талант, бути почутою, і саме на наших очах народжується країна, де можливості є рівними для кожного», – зазначив голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган.
Розпочала конкурс «Яскраві діти України» найменша із першої категорії Вероніка Морська, яка у свої 7 років вже чітко знає чого хоче досягти. У цій категорії також змагалися Анна Губка, яка представляла Баришівський район, Катерина Коломієць – Броварський, Євгенія Демченко – Макарівський, Ілля Мартиненко – Обухівський, Соломія Музиченко – Поліський, Поліна Борисенко – Ставищенський, Марія Глущук – Тетіївський, Вероніка Пенькова з міста Василькова, Олена Григоряк – із Ржищева. За результатами незалежного журі третє місце отримала Соломія Музиченко, друге – виборола Вероніка Морська і пальму першості здобув єдиний хлопець у цій категорії Ілля Мартиненко.
Друга вікова категорія учасників зачарувала різноманіттям тембрів, подачею вокальної композиції та відеовізитівками. За можливість представляти Україну на світовому вокальному конкурсі в Італії «Sanremo Junior» змагалася і представниця з Вишгородщини  Влада Мосьондз із композицією «Зозуля». Її виступ був гідним, але за рішенням журі третє місце отримала Анна Гузенко, яка представляла Васильківський район, друге – Марія Анюшкіна з м. Славутич і перше – Софія Халак зі Згурівського району.
За пальму першості у третій віковій категорії змагалися Анна Князєва – Білоцерківський район, Владислава Коростіль – Богуславський, Дарина Чорна – Бородянський, Вікторія Васильєва – Володарський, Вікторія Ільницька – Іванківський, Марія Мулик – Києво-Святошинський, Каріна Воловенко – Миронівський, Владислава Горобець – Переяслав-Хмельницький, Юлія Рябоненко – Рокитнянський, Вартуш Саградян – Сквирський, Віліна Тарасенко – м. Березань, Діана Киричок – м. Бориспіль, Надія Верховська – м. Фастів. Боротьба була запеклою, і журі було важко визначити переможця. Третє місце у третій віковій категорії зайняла Надія Верховська, друге виборола Марія Мулик, і омріяне перше місце здобула Дарина Чорна.
Конкурс «Яскраві діти України» не був схожим на звичайне прослуховування, це був справжній концерт, адже на одній сцені із дітьми співали члени журі та запрошені гості. Порадувала своїм співом українська співачка, фіналістка національного відбору «Євробачення» Tayanna. Українська співачка, композитор та викладач Illaria презентувала свою нову україномовну пісню. Вона відгукнулася у серцях кожного українця. Запрошений український музичний гурт «Hardkiss» також зачарував виконанням своїх нових пісень, а виступ гості конкурсу Олени Луценко розчулив ніжністю звучання українських народних пісень.
Юні таланти отримали і спеціальні призи від гостей. Наймолодшу учасницю Вероніку Морську відзначив голова Київської ОДА Олександр Горган, а представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко нагородила за виконання українських народних пісень Анну Гузенко. Приз глядацьких симпатій, який визначало незалежне дитяче журі конкурсу, отримала Владислава Коростіль за виконання переможної пісні на «Євробаченні-2012» «Euphoria». 
Напруга зростала. Всім було цікаво, хто ж побореться за можливість представляти Україну на світовому вокальному конкурсі в Італії? За рішенням журі цим щасливчиком став Кирило Свита, який представляв на конкурсі місто Буча і своїм співом виборов гран-прі Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України».
У конкурсі «Яскраві діти України» немає переможців та переможених, адже усіх об’єднує любов до музики. Невдовзі естафету Київщини підхоплять Волинь, Хмельниччина, Сумщина та інші області України. Ще більше дітей отримають шанс проявити себе та прославити Україну – націю талановитої молоді.

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 560 | Додав: slovo
comments powered by Disqus