Головна » 2018 » Червень » 7 » Із любов’ю, для дітей
17:05
Із любов’ю, для дітей

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це не тільки веселе свято, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб у майбутньому вони стали хорошими батьками і гідними громадянами своєї країни. У кожному куточку Вишгородського району проводились різноманітні заходи.

Доброю традицією для дорослих стало до Дня захисту дітей вітати малечу з цим святом. Цього року свято відбулося на території музею – заповідника «Битва за Київ у 1943 році» під патронатом голови Вишгородської районної ради Ростислава Кириченка. 
Організували захід ГО «Асоціація багатодітних родин «Перлина», яка об’єднує та опікується дітьми з сімей пільгових категорій Вишгородського району. Більше 300 дітей з багатодітних родин, родин учасників АТО, родин, які вимушено покинули окуповану територію на Сході України, відвідали чудове свято. 
«Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку. І наш святий обов’язок – зробити дітей щасливими», – зазначив голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко.
Під час заходу  діти грали, брали участь у святковому концерті, малювали свою мрію на асфальті, власноруч зробили фотозону – «Побажання у майбутнє», отримували призи та позитивні емоції. Святкові короваї від Першого столичного хлібозаводу «Цар хліб» стали для дітей приємною несподіванкою. На заході відбулися змагання «Самокатоперегони-2018» для дітей 5-7 років та 8-10 років,  переможці отримали у подарунок смарт-годинник, 3D дошки, медалі та грамоти. Директор музею Іван Вікован розповів дітям про героїчний подвиг захисників рідної землі. Усі присутні вшанували пам’ять загиблих героїв. 

Ольга КОНДРАТЮК

Свято дитинства пройшло на площі біля Вишгородського районного будинку культури «Енергетик». За ініціативи голови Вишгородської райдержадміністрації Вячеслава Савенка, відділом культури національностей та релігій Вишгородської РДА, Вишгородським районним центром соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді було проведено святкове дійство для малечі. 
Позитивні емоції і захоплюючі враження отримали всі, хто долучився до святкування. 
Привітати дітей Вишгородщини із цим світлим святом на захід завітали заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Марина Мельник та заступник голови Вишгородської районної ради Марина Ганіцька. 
Малечу Вишгородського району відвідали казкові герої, які разом із дітьми танцювали, співали, грали у ігри. Колективи ВРБК «Енергетик» підготував для діток святкову виставу, завдяки якій усі присутні поринули у казковий світ спектаклю «Весь світ – театр». Але на цьому подарунки не закінчилися. Після дійства кожен юний глядач отримав не лише заряд позитивних емоцій та цікавих вражень, а й солодкий сюрприз.

1 червня у райцентрі Вишгородського району з нагоди Дня захисту дітей був відкритий пішохідний фонтан. Весело відзначила свято малеча міста та їх батьки у місцевому парку «Галявина казок». 
«Хотілося створити місцеву родзинку Вишгорода, яка буде приємною у спекотні літні дні для юних мешканців та їх батьків», – зазначив Вишгородський міський голова Олексій Момот. Це, безперечно, вдалося зробити владі міста, адже відразу після відкриття малеча почала тестувати фонтан. 
Під час свята була продумана розважальна програма та майстер-класи, тому кожен міг знайти щось для себе. На заході виступали місцеві творчі колективи, проводилися різноманітні конкурси та ігри. 
Заряд позитивних емоцій і дорослим, і дітям подарували вихованці ВМЦ ХЕТУМ «Джерело». На головній площі у Вишгороді вони до Дня захисту дітей організували чудовий концерт за участі колективу сучасного танцю «Pas de danse», студії українського народного танцю «Вишеград», колективу сучасного танцю «Flash», колективу народного танцю «Джерельце», вокального ансамблю «Співаночка», вокальної студії «Полузір’я», студії естрадного вокалу «Helen Solo», колективу хорового співу «Домісолька», театрального клубу «АТОС» та дитячого драматичного театру «Експромт». 
Панувала атмосфера щастя та радості. Гості свята підспівували, підтанцьовували, фотографувались і просто насолоджувались першим днем літа.

Інф. «СЛОВА»
 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 430 | Додав: slovo
comments powered by Disqus