Головна » 2017 » Квітень » 20

Досягти кращого можна тільки спільними зусиллями

Досягти кращого можна тільки спільними зусиллями

Минулого четверга у великій залі адмінбудинку відбулося засідання круглого столу з метою вивчення та публічного обговорення питання добровільного об’єднання громад у  Вишгородську міську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Вишгороді. Захід ініційовано Вишгородським міським головою Олексієм Момотом, якого уповноважила сесія Вишгородської міської ради. 
Наразі мова йде про територіальне об’єднання громад сіл: Хотянівської, Лебедівської, Новосілківської, Нижчедубечанської, Вищедубечанської, Пірнівської, Воропаївської, Жукинської, Сувидської, Новопетрівської, Старопетрівської, Лютізької сільських рад у Вишгородську об’єднану територіальну громаду. У роботі круглого столу взяли участь народний депутат України Ярослав Москаленко, голова райде ... Читати далі »

Вишгородець Святослав Хоробрий

Вишгородець Святослав Хоробрий

Перші справжні армії на території України-Руси створили київські князі Аскольд і Дір, Олег, Ігор і Святослав – це ті могутні постаті, що нашу історію з тісних закутків вивели у широкий світ, пустили прадавні українські кораблі на Чорне море, повели свої полки на Кавказ і Каспій, досягли Дунаю й Балканських гір. Розгляд воїнства Русі (не Росії) можна почати з косака №1 Х століття Київського князя Святослава Завойовника (козак, косак – захисник роду). «На державних раутах Святослав відрізнявся хіба що чистотою свого одягу, одинокою окрасою у нього була золота сережка у вусі... Був він середнього зросту, кремезний і сильний, мав короткий ніс, сині очі, обголену бороду, довгі вуса і чуб на голові, що означало значний рід...». М. Грушевський, «Історія України», том 1, ... Читати далі »

Концерт для захисників Батьківщини

Концерт для захисників Батьківщини

ДНЗ «Катюжанське вище професійне училище» підготував та провів виїзний благодійний концерт «Від серця до серця» у Головному військовому клінічному госпіталі (Київ). 
Крім учнів училища, у концерті взяли участь танцювальний колектив «Верес»  Іванківської дитячої школи мистецтв імені М. Приймаченко та оркестр духових інструментів відділу культури Іванківської РДА. Написання сценарію, підготовку і ведення концерту організувала  соціальний педагог училища Владислава Кучер. Концертну програму влаштували на відкритому майданчику біля альтанки госпіталю. Серед глядачів були військовослужбовці, ветерани, їхні рідні, медичний персонал.
Віктор Мартиненко, Євгенія та Ірина Комар, Дарина Довгорук, Анастасія Вєтрова виконали патріотичні та л ... Читати далі »