Головна » 2015 » Листопад » 26

Найстрашніша трагедія в історії людства

Найстрашніша трагедія в історії людства

Другий за хронологією Голодомор на території України стався через одинадцять років після 1921 року. За соціально-демографічними наслідками він виявився найтрагічнішим, а за методами та формами організації перевершив усі голодомори в Україні у ХХ столітті.
Хлібозаготівлі, враховуючи їх обов’язковість та карально-репресивний механізм виконання, виявилися одні­єю із фіскальних форм натурально-продуктових повинностей українських селян і стали головною причиною жахливої трагедії голодомору 1933 року. 
У липні 1932 р. на конференції ЦК КП(б) України у Харкові було визначено затверджені московським центром розміри хлібопоставок з урожаю 1932 р. у розмірі 356 млн пудів. Новий план був непосильний для все більш деградуючого сільського господарства. Від червня до жовтня 193 ... Читати далі »

26.11.2015

Звернення Олександра Горгана

Звернення Олександра Горгана

28 листопада Україна вшановує пам’ять жертв голодоморів. Серед тих голодоморів, які пройшли через нашу землю, найбільший штучний голод влаштовано більшовиками в 1932-1933 році. Три з половиною мільйони українців було заморено голодом. Ще в двад­цятих роках вождь більшовиків Ленін говорив, що українське селянство є найбільшою загрозою для комуністичної революції. І з цією загрозою системно, цинічно і безжалісно у тридцятих роках вже інший вождь, Сталін, розправлявся за допомогою найжахливішої форми вбивства – голоду. 
Сьогодні важко уявити, що коїлося у ті часи на благодатних українських землях. Селяни того часу вирізнялись особливою набожністю, високою мораллю. В основному це були інтелігентні, писемні люди. І цим вони становили найбільшу загрозу для режиму, який ... Читати далі »

Звернення Ростислава КИРИЧЕНКА

Звернення Ростислава КИРИЧЕНКА

Голодомор 1932-1933 років в Україні — не історична минувшина, а глобальна терористична акція комуністичного режиму проти мирного населення, яка не має терміну давності і забуття. Вона була і залишається незагоєною раною генетичної пам’яті українського народу. Понад 7 мільйонів українців заморили штучним голодом для досягнення злочинної політичної мети – ослаблення та винищення волелюбного українського селянства – соціальної основи нації.
Неоголошена війна проти українського народу – геноцид наклав свій безжальний відбиток на всю нашу історію, на національну самосвідомість. Масштаби трагедії важко оцінити. Голодомор  назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю. Але народ України &nbs ... Читати далі »

Торгівля людьми — виклик сьогодення

Торгівля людьми — виклик сьогодення

Минулого вівторка у малому залі адмінбудинку відбулось засідання круглого столу на тему: «Морально-етичні принципи у висвітленні проблеми торгівлі людьми в ЗМІ». Участь у засіданні взяли представники громадської організації «Фундація «Гармонізоване суспільство», апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, служб соціальної сфери району.
Метою та завданням проекту є посилення спроможності органів державної влади та громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, надавати відповідну допомогу жертвам торгівлі людьми. Торгівля людьми є не лише сучасною формовою рабства, яке порушує права людини, а й тяжкою формою насильства, у результаті якого маємо скалічені душі, тіла і долі. Жодна країна світу не може убезпечити себе від ... Читати далі »