Головна » 2015 » Березень » 14

Кобзар указує нам шлях

Кобзар указує нам шлях

9 березня Україна відзначила 201-шу річницю від дня народження видатного українського поета, великого громадянина Тараса Шевченка. По всій країні і за кордоном, скрізь, де живуть українці, відбулися покладання квітів до пам’ятників Кобзареві, культурно-освітні заходи, поетичні вечори тощо.
 
Із шостої ранку на Національному радіо стартував марафон «Шевченко мобілізує» із читанням віршів поета відомими українцями, представниками влади, громадськості, дипломатами, військовими, який тривав до півночі.  ... Читати далі »

Зігрій теплом жіноче серце

Зігрій теплом жіноче серце

8-го березня волонтерами громадської організації «Союз волонтерів та учасників АТО» проведена благодійна акція «Разом з весняним промінням зігрій теплом жіноче серце». Метою акції було привітання з Міжнародним жіночим днем дружин та матерів військовослужбовців, які перебували та перебувають на даний час у зоні АТО.
 
– Ситуація, в якій опинилася наша країна, звісно, не дає приводу для радощів та святкувань, – говорить Анастасія Довбиш, голова правління громадської організації «Спілка ... Читати далі »

Пісня зміцнює дух

Пісня зміцнює дух

У рамках фестивалю народної  творчості  «Поліський віночок», започаткованого в селі Пилява, 6 березня, напередодні Міжнарожного жіночого дня, у гості до однієї з військових частин Вишгородського району з благодійним концертом завітали творчі колективи Будинку культури села Катюжанка: жіночий фольклорний ансамбль «Червона калина» та дитячий хоровий колектив «Світанок».
 
Керівники колективів Микола Анатолійович Манзик та Галина Миколаївна Глущенко підібрали цікавий репертуар. Вист ... Читати далі »

Козацькому роду нема переводу!

Козацькому роду нема переводу!

З перших днів війни, розв’язаної Росією на сході України, димерці, продов­жуючи славні традиції козаччини XVІІ століття на території Димера, стали на захист своєї Вітчизни.
 
Серед перших добровольців, які невагаючись пішли на фронт, були і наші земляки Руслан Шарапа, Микола Сингаєвський, Володимир Марченко, Олександр Почапський, Дмит­ро Сочнєв, Андрій Фаст та багато інших. Частина з них після поранень відновлюють здоров’я, а Андрій Фаст нагороджений орденом  Богдана Хмельницького ІІ ступеня за бої ... Читати далі »

Чи шкодять недолугі «інновації» економіці?

Чи шкодять недолугі «інновації» економіці?

Виявляється, безперебійність і якість тепло- та енергопостачання  для споживачів залежить не стільки від своє­часних оплат за комунальні послуги,  скільки  від безвідповідальних чиновників, які готують уряду всілякі розпорядження, постанови та рекомендації. Часто представники уряду, не вдаючись у подробиці, обмежуються лише резолюцією «До обов’язкового виконання».
 
Рішення вищих інстанцій місцевих виробничників, здавалося б, геть не повинно стосуватися. Їх завдання полягає в іншому. Сумл ... Читати далі »

Засідання оперативного штабу

Засідання оперативного штабу

12 березня у приміщенні адміністративного будинку у Вишгороді під керівництвом заступника голови райдерж­адміністрації Валентини Духоти відбулось розширене засідання  районного оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням, життєзабезпеченням, наданням соціального захисту мешканцям Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які переселяються у Вишгородський район для тимчасового проживання, надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. 

Щоб паличка Коха не стала дубиною…

Щоб паличка Коха не стала дубиною…

24 березня світ відзначає День боротьби з туберкульозом, який став для фтизіатрів – борців з цією недугою – ще й професійним «святом» та днем вшанування померлих від туберкульозу.
 
В Україні, на жаль, продовжується епідемія туберкульозу, оголошена ще в 1995 році, і до теперішнього часу її не вдалося подолати. Слід відзначити, що є покращення у виявленні захворювання, але поширення туберкульозу зупинити не так легко. Треба не забувати головне – туберкульоз виліковний, а за який термін людина ви ... Читати далі »

Волейбол об’єднує всіх

Волейбол об’єднує всіх

Гарна традиція склалась у спортивного жіноцтва нашого міста і району – щороку на початку весни збиратися на невеличкий дружній турнір з волейболу. Ось і цього року традицію не було порушено, і чотири команди боролися за кубок турніру з волейболу серед жіночих команд Вишгородського району, присвяченого святу весни 8 Березня.
 
На волейбольному майданчику зустрічалися команди Вишгорода, Гаврилівки, Демидова та Лютежа. За віком гравці були надзвичайно різнні. В одній команді деколи водночас грали навіть різні покоління. ... Читати далі »

Усі кольори весни

Усі кольори весни

Минулого тижня в актовій залі  КЗ «Вишгодська центральна районна лікарня» відбулося урочисте відкриття виставки вишивки «Усі кольори весни». Це третя поспіль виставка, у якій беруть участь співробітники лікарні та усі небайдужі до цього копіткого мистецтва.
 
– Збиратися у сімейному затишному колі вже стало доброю традицією, – розповідає організатор виставки, майстер Світлана Жовтобрюх.
 

Лісокультурна компанія пройде вчасно та якісно

Лісокультурна компанія пройде вчасно та якісно

Весна в нас асоціюється з пробуд­женням природи, розвитком, початком нового життя. У цей час, як ніколи, хочеться «вирватися» з домівок, кабінетів, бути ближче до землі, до природи. А справжній подих весни можна почути тільки в лісі.
 
Весна для лісівників ДП «Димерське лісове господарство» – найбільш гаряча пора. Адже в цей стислий проміжок часу закладається майбутнє лісів. У цьому році в лісгоспі заплановано провести посадку лісових культур на площі 246 га, доповнення лісових культур на пл ... Читати далі »