Головна » 2014 » Грудень » 13

Великий рід починається з матері

Великий рід починається з матері

Надії Титівні Яровій, яка проживає у Козаровичах,  за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання шістьох дітей, забезпечення умов для їх всебічного розвитку указом Президента України присвоєно почесне звання «Мати-герої­ня». Вона вже має дві медалі материнства І та ІІ ступеня.
 
Надія Титівна Ярова (Тимошенко)  народилася 3 травня 1926 року в селі Козаровичі.  Ходила до школи, закінчила вісім класів. Під час Великої Вітчизняної війни жила у селі: копала протитанкові траншеї, ок ... Читати далі »

Питання «Що робити?» і досі актуальне

Питання «Що робити?» і досі актуальне

Нас обирали в районну раду люди – наші виборці. Вони довірили нам депутатські мандати, щоб ми спільно працювали на авторитет району і його влади, сприяючи наповненню бюджету та економічному і соціальному розвитку району. Задля цього ми маємо співпрацювати, яку б політичну силу не представляли сьогодні або вчора. Голов­не – аби це йшло на благо громади.
 
Але, здається, комусь хочеться бачити якісь «баталії» у районній раді: щоб ми чубились, а робота стояла. Кому ж від цього буде краще? І яка корис ... Читати далі »

Графіки аварійних відключень

Графіки аварійних відключень

З метою запобігання аварійних ситуацій у Вишгородському  районі  введено графіки аварійних відключень.
 
6-8 години:  Катюжанка, Дудки, Абрамівка, Савенка, Гута-Катюжанська, Вахівка, Володимирівка, Рудня Димерська, Любидва, Нові Петрівці, Старі Петрівці (вул. Горіхова, Князя Святослава), Демидів, Синяк, Лютіж, Козаровичі, Раківка, Червоне, Димер, Гута Межигірська, Ясногородка, Сухолуччя, Толокунь.
 

«Ліберті» – переможці!

«Ліберті» – переможці!

22 листопада хореографічна студія «Ліберті» (керівник Павло Лук’яненко) Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» з успіхом виступила на Всеукраїнському дитячому фестивалі-конкурсі мистецтв «Моя країна».
 
Цей фестиваль проходив у рамках міжнародного фестивалю «Соняшник», який вже багато років проводить Міжнародний благодійний фонд «Соняшник» під егідою Міністерства культури України. Захід добре знаний і популярний ... Читати далі »

«Пролісок» повернувся з кубком

«Пролісок» повернувся з кубком

Уже вкотре студія хореографічних мініатюр «Пролісок» (керівник Олександра Нетикша) Димерського відділення Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» з успіхом взяла участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Джерело надій», який відбувся в останні дні листопада у Києві в концертному залі Будинку культури Академії праці, соціальних відносин і туризму.
 
Здавалося б, чим можуть здивувати компетентне журі фестивалю вже добре знайомі юні тал ... Читати далі »

Світ не без добрих людей

Світ не без добрих людей

До  Дня захисту людей з особливими потребами у Вишгородській  районній спеціальній загальноосвітній школі  «Надія»  відбувся  благодійний  захід «Світ не без добрих людей». Реалізація цього  благодійного проекту  стала можливою завдяки сприянню і підтримці тих, кому не байдужа доля дитини-інваліда. На заході були присутні учні школи, батьки, учителі та почесні гості. 
 
Діти разом з учителями підготували концерт, у якому звучали  пісні, вірші, були пок ... Читати далі »

13.12.2014

Професіоналізм – вимога часу

Професіоналізм – вимога часу

Престиж бібліотечної професії і бібліотеки в цілому багато в чому залежить від рівня професійної майстерності співробітників. Безперервна бібліотечна освіта є шляхом до справжнього професіоналізму. Однією з найбільш розповсюджених традиційних форм підвищення компетентності, що дозволяє різнобічно і планомірно висвітлювати питання теорії і практики бібліотечної справи, сьогодні продовжують залишатися семінари.
 
«Діяльність бібліотек у сучасних реаліях: досвід, пошук, проблеми» –саме під такою назвою нещодав ... Читати далі »

13.12.2014

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

І все ж у березні 1950 року ми таки вирушили додому. Подробиць переїзду я не пам’ятаю. Знаю тільки, що їхали довго поїздами з кількома пересадками, аж поки не добралися до своєї станції «Павлиш», від якої до Омельника залишалося сім кілометрів. 
 
Так чи інакше, але без даху над головою ми не залишилися. Кілька днів пожили в одній хаті з дядьком Іваном, у якого на той час родина складалася з шести ... Читати далі »

Отримали новий досвід

Отримали новий досвід

Нещодавно на базі навчально-виховного комплексу допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді, що у Києві, відбулися обласні змагання із судномодельного спорту серед учнівської молоді. 
 
У змаганнях взяли участь 12 команд позашкільних навчальних закладів Київської області, серед яких була і команда Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт»  на ... Читати далі »

Наші земляки гратимуть у фіналі

Наші земляки гратимуть у фіналі

Минулої суботи відбулися зональні змагання з волейболу серед чоловіків серед команд Київської області, які проводилися у Вишгородській ДЮСШ.
 
У фіналі наші земляки здолали волейболістів з Бориспільського району з рахунком 3:0 і вибороли право приймати участь у фінальних змаганнях обласних команд, що відбудуться 13 грудня в смт Немішаєве Бородянського району.
 

«Козацькі звитяги» у «Сузір’ї»

«Козацькі звитяги» у «Сузір’ї»

Уже традиційно у Вишгородській спеціалізованій школі «Сузір’я» відбулось спортивне свято до Дня української армії. У лицарських змаганнях «Козацькі звитяги» серед старшокласників взяли участь збірні команди 10 та 11 класів, численні вболівальники.
 
На урочистому відкритті патріотичного заходу виступила директор школи Світлана Лозицька, яка відзначила велике виховне значення цієї акції. У майбутнє Україну поведуть теперішні юнаки-школяри. Міць держави базується на самовідданих воїнах, які ростут ... Читати далі »