Головна » 2013 » Липень » 29

"Нагода активізувати співпрацю з релігійними організаціями"

Під час ефіру на радіо «Ера FM» голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк повідомив про те, що в кожному районі, місті та селі пройдуть урочисті молебні з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі. 


- Київщина - як серце України та колиска хрещення в повній мірі відсвяткує цю величну подію. Ми очікуємо близько 100 тисяч паломників, проводимо концерти, фестивалі духовного співу, книжкові виставки. До всіх цих заходів долучається найширша аудиторія, - наголосив голова КОДА. 

Також губерна ... Читати далі »

29.07.2013

На Вишгородщині встановлять пам’ятник княгині Ользі

На Вишгородщині встановлять пам’ятник княгині Ользі

Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час відвідування храму Бориса і Гліба у Вишгороді. 


- На виконання доручення Президента України Віктора Януковича про відзначення 1025-ї річниці хрещення Русі, в кожному населеному пункті Київщині ми проводимо широкомасштабну підготовку та організацію урочистостей з нагоди свята, - зазначив Анатолій Присяжнюк. Також я хочу наголосити, що для відродження нашої історичної спадщини та суспільної свідомості, у Вишгороді ми плануємо встановити пам’ятник княгині Ользі. 

29.07.2013

Шановні учасники хресного ходу!

Шановні учасники хресного ходу!

Прийміть найщиріші вітання з 1025-ю річницею Хрещення Київської Русі – найвизначнішою подією у християнському світі! У кожної держави і народу є світлі дати, які становлять основу їхньої історії, народної пам’яті і національної єдності. Такою датою є для нас – річниця Хрещення Київської Русі. 


Ювілейна річниця Хрещення Русі є об’єднувальним символом для наших держав, для наших народів. Прийняття християнства стало новим поштовхом до розвитку відносин слов’ян, сприяло широкому розвитку грамотності, освіти, розквіту літератури, зодчества, іконопису на Русі. 
29.07.2013

Звернення жителів села Проців до Президента України

Звернення жителів села Проців до Президента України

Жителі села Проців, Бориспільського району звернулися до Президента України Віктора Януковича щодо сприяння та допомоги у питанні будівництва дороги. 


У своєму письмовому зверненні вони поскаржилися главі держави про якість та відсутність дороги до житлового масиву у селі Проців, де проживають сім’ї на виховання у яких знаходяться понад 100 дітей, адже пошкоджене дорожнє покриття - ускладнює рух транспорту та створює загрозу життю і здоров’ю людей. Також, звертаючись до Президента мешканці Процева зазначили, що сьогодні місцева влада вирішує питання будівництва дитячих садочків, шкіл, а от відсутність та проблеми дороги – ніяк не може вир ... Читати далі »

29.07.2013