Головна » 2013 » Липень » 29 » На Вишгородщині встановлять пам’ятник княгині Ользі
13:34
На Вишгородщині встановлять пам’ятник княгині Ользі
Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час відвідування храму Бориса і Гліба у Вишгороді. 

- На виконання доручення Президента України Віктора Януковича про відзначення 1025-ї річниці хрещення Русі, в кожному населеному пункті Київщині ми проводимо широкомасштабну підготовку та організацію урочистостей з нагоди свята, - зазначив Анатолій Присяжнюк. Також я хочу наголосити, що для відродження нашої історичної спадщини та суспільної свідомості, у Вишгороді ми плануємо встановити пам’ятник княгині Ользі. 

Губернатор Київщини закликав меценатів та бізнесменів області, також всіх небайдужих осіб долучитися до цієї ідеї. 

За словами Анатолія Присяжнюка, Київщина зробить усе для того, щоб свято 1025-річчя запровадження Християнства стало символом ідентичності України. Для сучасного суспільства усвідомлення відзначення релігійних свят та вшанування святих покровителів має слугувати об’єднуючим фактором. 

- Президент України наголосив, що сьогодні це свято не лише християн, але й торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету. Також це запорука успішної, демократичної модернізації українського суспільства, - сказав губернатор. 

Київщина як особливий регіон України, має свої давні історичні особливості, якими збагачує всеукраїнську культуру та вносить значний вклад у скарбницю світової культурної традиції. 

Вцілому за 3 роки релігійними громадами області збудовано 80 культових споруд, 51 – у стадії будівництва. Станом на 01.07.2013 на території Київщини зареєстровано 1115 православних релігійних організацій, розташовано 1097 православних церков та храмів. Окрім того, на Київщині при церквах діють недільні школи для молодих юнаків та дівчат.
Переглядів: 405 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus