Головна » 2016 » Листопад » 10 » Живе у селі унікум
19:51
Живе у селі унікум

Роки спливли, як Дніпрова вода.
Ось ювілей святкує Сакада.
Здоров’я, щастя! У вісімдесят
Тримати марку для майбутніх свят! 

Гарний спогад про людину – це велика для неї шана, її і заслужив у односельчан Микола Онисимович Сакада. Народився він 14 листопада 1936 року в Жукині (тоді Вищедубечанського району Київської області). 
Як дитина війни, знає сирітство, голод, холод. Із своєрідною (власною) емблемою «СМО» (Сакада М. О.), з полотняною торбою через плече закінчив Жукинську середню школу в 1955 році. Вчитись хотів і вчився. У 1967 році закінчив Київський державний університет імені Т.Г. Шевченка. Працює в Інституті соціології Академії наук України, старший науковий співробітник, кандидат філософських наук.
Микола Онисимович вчився, працював, а зв’язку з рідним селом не поривав. Він і сьогодні живе життям села, його цікавить усе. Проводить дослідження, пише історію Жукина. Бере активну участь у всіх патріотичних заходах села. Він ініціатор спорудження Меморіалу скорботи загиблим односельцям у роки Другої світової війни, що встановлений на кладовищі села. Координатор діяльності групи «Стежками пам’яті». 
Часті гості «круглого столу» - односельчани, поети, видатні люди України, учасники і діти війни – це все активна робота Миколи Онисимовича. Він бажаний гість Жукинської школи – дарує книги, проводить бесіди. Єдине, на що бідкається шановний ювіляр, так це, що йому не вистачає часу для втілення всіх ідей та задумів, яких у нього вистачить ще на багато років.
А сьогодні у нього особисте свято, йому виповнюється 80 років! Щиро вітаємо Вас, шановний Миколо Онисимовичу, з ювілеєм! Бажаємо міцного здоров’я на довгі роки, успіхів у творчих справах, особистого щастя, поваги людей!
Дякуємо за творчу і плідну працю на благо Вишгородщини!
Хоча Миколі Онисимовичу 80, але нам потрібно у нього повчитись, як треба працювати, як вболівати за рідне село, за Вкраїну, як треба цінувати і шанувати людей. Він – учитель, вихователь, патріот! Отак треба жити!

Наталія КОВАЛЬ,  випускниця Жукинської школи 1956 року. 
Група «Стежками пам’яті»:Анатолій Миколайович КОТ, Наталя Олексіївна ПАЛІЙ, Іван Степанович ГРИЦЕНКО

*   *   *

Редакція газети «Слово» приєднується до численних поздоровлень ювілярові, літописцеві рідного краю та бажає Миколі Онисимовичу міцного здоров’я, щастя, благополуччя, творчого довголіття та всіх земних благ!

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 532 | Додав: slovo
comments powered by Disqus