Головна » 2016 » Листопад » 10

Посади дерево миру

Посади дерево миру

Всеукраїнська акція «Посади дерево миру» розпочалася 5 листопада і стартувала одночасно у 15 містах і селах у різних областях України, громадяни яких посадять дерева у перших алеях Миру. Захід відбувається з ініціативи Бюро з питань екології Української греко-католицької церкви і підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.  
У рамках всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру» біля собору Вишгородської Богородиці УГКЦ висаджено хвойну та фруктову алею Миру. У заході взяли участь народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, виконуючий обов’язки голови Вишгородської райдержадміністрації Вячеслав Савенок, Вишгородськ ... Читати далі »

Світить вогнище культури

Світить вогнище культури

У суботу, 5 листопада, громада Сухолуччя відзначила День села. Привітати громаду завітали виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ростислав Кириченко, депутат районної ради Геннадій Панамарчук, начальник відділу культури, національностей та релігій РДА Юлія Іванова.
Виконуючий обов’язки голови адміністрації Вячеслав Савенок, привітавши жителів села, подякував за творчий підхід та небайдужість до громадського життя району. Приємним сюрпризом для працівників, депутатів сільської ради та жителів села стало отримання грамот та пам’ятних подарунків від імені голови Київської облдержадміністрації Олександра Горгана за активну участь у підготовці до проведення Міжнародної рейтингової жіночої велогонки «VR_WOMAN_ITT» ... Читати далі »

Живе у селі унікум

Живе у селі унікум

Роки спливли, як Дніпрова вода.
Ось ювілей святкує Сакада.
Здоров’я, щастя! У вісімдесят
Тримати марку для майбутніх свят! 

Гарний спогад про людину – це велика для неї шана, її і заслужив у односельчан Микола Онисимович Сакада. Народився він 14 листопада 1936 року в Жукині (тоді Вищедубечанського району Київської області). 
Як дитина війни, знає сирітство, голод, холод. Із своєрідною (власною) емблемою «СМО» (Сакада М. О.), з полотняною торбою через плече закінчив Жукинську середню школу в 1955 році. Вчитись хотів і вчився. У 1967 році закінчив Київський державний університет імені Т.Г. Шевченка. Працює в Інституті соціології Академії наук України, старший науковий співробітник, кандидат філософськ ... Читати далі »