Головна » 2016 » Вересень » 22 » Заплету віночок, заплету шовковий
17:13
Заплету віночок, заплету шовковий

У великій шані на Україні вінок. Він не просто краса, а й оберіг, «знахар душі», бо є в ньому така чаклунська сила, що біль знімає, серце й душу гріє, оберігаючи від зла, підлості, неправди, примножує щирість та сердечність. Може, саме тому пісений фестиваль, що відбувся минулої суботи в селі Пилява, назвали «Поліським віночком». 
І хоч фестиваль «Поліський віночок» не вперше збирає небайдужих до пісні людей, цього року він якось відрізнявся від попередніх.
Можливо тому, що місце для проведення фестивалю вибрали чудове – під відкритим небом. Краєвиди ніби навмисне манили до себе недоторканою красою, і вже сама по собі пісня рвалась на волю, щоб піднятися до блакитних небес. 
А колективи «Деснянські зорі» з Вищої Дубечні, «Любисток» та «Джерело» з Демидова, «Червона калина» з Катюжанки, «Журавлині ключі» з Козаровичів, «Стежина» з Димера, «Лютізька Левада» з Лютіжа вплітали у «Поліський віночок» самобутність фолькльорних скарбів.
Щиро вдячні організаторам цього чарівного дійства, а особ­ливо Богданівському сільському голові Тетяні Іванівні Савиченко, депутату Вишгородської районної ради Тарану Олександру Володимировичу, Зубенку Ігорю Володимировичу. Окрема подяка настоятелю храму Святої Покрови Божої Матері села Козаровичі отцю Олегу, Савенок Надії Петрівні, Морозу Олександру Терентійовичу.
Кожен коллектив отримав не тільки нагороду за участь у фестивалі, а, на мою думку, ще й насолоду від спілкування та можливість ніжними струнами своїх душ торкнутися чистих народних джерел мудрості пісні. 
Дуже хочеться, щоб фестиваль «Поліський віночок» не заріс ряскою байдужості, а набув розголосу і вже наступного року зібрав ще більше розмаїття колективів. 

Ніна КЛІМОВА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 438 | Додав: slovo
comments powered by Disqus