Головна » 2016 » Вересень » 22

Заплету віночок, заплету шовковий

Заплету віночок, заплету шовковий

У великій шані на Україні вінок. Він не просто краса, а й оберіг, «знахар душі», бо є в ньому така чаклунська сила, що біль знімає, серце й душу гріє, оберігаючи від зла, підлості, неправди, примножує щирість та сердечність. Може, саме тому пісений фестиваль, що відбувся минулої суботи в селі Пилява, назвали «Поліським віночком». 
І хоч фестиваль «Поліський віночок» не вперше збирає небайдужих до пісні людей, цього року він якось відрізнявся від попередніх.
Можливо тому, що місце для проведення фестивалю вибрали чудове – під відкритим небом. Краєвиди ніби навмисне манили до себе недоторканою красою, і вже сама по собі пісня рвалась на волю, щоб піднятися до блакитних небес. 
А колективи «Деснянські зорі» з Вищ ... Читати далі »

Фестиваль народної творчості «Поліський віночок»

Фестиваль народної творчості «Поліський віночок»

Субота, 17 вересня, видалася напрочуд чудовою. Погода стояла тиха, сонячна, неспекотна. Очевдно, що Бог вирішив сприяти людям, які цього дня збирались їхати до Пиляви, де чекали на гостей з усього району, оголосивши на цей день проведення фестивалю народної творчості «Поліський віночок». А започаткований він був рішенням Богданівської сільської ради у липні 2014 року. І ось уже втретє Пилява чекала на учасників.
Дійство розгорнулося на мальовничому березі річки Тетерів, якраз у тому місці, де він впадає у Дніпро. Спокійне водяне плесо віддзеркалювало таке ж синє безмежжя неба зі сліпучо білими хмарами, на горизонті вивищувались розкішні зелені стіни очеретів – дух захоплює від цієї краси рідної землі! 
Саме тут ось уже декілька місяців тому сільська рада в ... Читати далі »

Підвищено тарифи на електроенергію

Підвищено тарифи на електроенергію

В Україні з 1 вересня 2016 року піднялися тарифи на електричну енергію для населення на 25-30% відповідно до прийнятого раніше плану підвищення тарифів Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Згідно з цим планом з 1 вересня тарифи на електричну енергію для населення зросли до 71,4 коп/кВт-год за споживання до 100 кВт-год на місяць(було 0,57 грн), до 1,29 грн/кВт-год (від 100 до 600 кВт-год) (було 0,99 грн), а при рівні споживання більш ніж 600 кВт-год тариф становитиме 1,638 грн/кВт-год (було 0,57 грн). Також комісія встановила тариф на електроенергію для багатодітних сімей, сімей із прийомними дітьми, дитячих будинків і гуртожитків (незалежно від обсягу споживання електроенергії) на рівні 0,714 грн/кВт-ч. 
За перше піврічч ... Читати далі »