Головна » 2015 » Лютий » 7 » Загальний результат був би вагомішим
12:47
Загальний результат був би вагомішим
Наприкінці минулого року, а саме 24 грудня, керівники промислових підприємств, установ та організацій Вишгородського району, а також сільські голови обговорювали заходи, що запобігатимуть розбалансуванню  електроенергетичних систем району та сприятимуть  зменшенню споживання, зокрема газу, протягом опалювального періоду 2015 року.
 
– Сьогодні вже є перші і обнадійливі результати, що стосуються зниження газової залежності від Росії. І хоч потуги з вищезгаданого приводу досить скромні, навіть у межах одного району, не кажучи про країну в цілому, – говорить виконуючий обов’язки  начальника державного комунального підприємства «Вишгородтепломережа» Віктор Алексеєв, – вони засвідчують правильність обраного шляху,  цілеспрямованість та результативність зусиль районних тепловиків, що досягаються щоденною і копіткою працею.
 
Починаючи з кінця минулого року, тепловики Вишгородського району зекономили більше 300 тисяч кубічних метрів газу. Примітно, що не лише за рахунок сприятливих погодних умов та свідомості вишгородчан,  а й за рахунок  реконструкції та оновлення старих потужностей. Таким чином, з кінця минулого року по теперішній час у районі здійснено перехід низки газових котелень на тверде паливо, що забезпечує, навіть у подібних невеликих обсягах, значну економію газу. Так за рахунок часткової реконструкції старих приміщень бойлерної колишнього підприємства «Старт» вдалося встановити новий твердопаливний котел у Катюжанці. Почав працювати він на дровах Димерського лісництва, що, у свою чергу, дає змогу економити ще й на транспортуванні сировини. Подібні новації дали змогу ефективно опалювати цілий ряд житлових будинків, а подібний котел на вулиці Радянській, у тому ж селі, повноцінно опалює ще однин багатоповерховий будинок та школу.
 
Сільську школу у сусідньому селі Синяк опалює, зокрема, ще один твердопаливний котел. А подібний до синяківського та катюжанського ще один соціальний  загальноосвітній заклад  та прилеглі багатоповерхівки опалює новий котел у Демидові.
 
– Звичайно, найбільше споживання газу припадає на місто Вишгород та прилеглі території. З дев’яти з половиною  мільйонів кубометрів газу, що споживає в середньому район протягом року, вісім мільйонів  припадає на районний центр та околиці. Ще мільйон п’ятсот тисяч кубометрів  щороку припадає на Вишгородський район. Наші найближчі завдання – до кінця нинішнього року забезпечити економію приблизно 500 тисяч кубометрів газу, а то й більше, – завершує свою розповідь Віктор Алексеев. А начальник технічного відділу  Ірина Дорош  додає, що аби крім гасел та закликів від влади всіляко економити газ та електроенергію існували, ще й фінансово підкріплені, державні програми, результат був би набагато вагомішим і оперативнішим. Думаю, що з нею можна повністю погодитися.
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 384 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus